Skocz do zawartości

szyba piszczy glosno przy otwieraniu/zamykaniu, co zrobic??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
te uszczelki i prowadnice są "kudłate" i jak z czasem wyłysieją to guma piszczy na szkle śmiało więc możecie poeksperymentować bo zaszkodzić już raczej nie można
Opublikowano
i w sumie chyba naprawilem. Akurat mialem wolna chwile bo czekalem w aucie. Owinąlem klucz chusteczka higieniczna i zaczalem szorowac te uszczelki ktore trzymaja szybe (jedna jest od wewnatrz, druga od zewnatrz) Piszczy wlasnie ta zewnetrzna bo to ona przylega bardzo scisle do szyby. Na tej wlochatej zewnetrznej uszczelce zostalo troche paprochow z chusteczki, ale w rezultacie moze to pomoglo. Teraz szyba nie piszczy :)))) nie wiem na jak dlugo byc moze jutro znow bedzie pisk, ale mysle ze problem jest rozwiazany. Wystarczy troche te uszczelki przeczyscic bo tak jak kolega wyzej napisal chyba posklejaly sie albo powycieraly te wloski, a ja od tego szorowania jest troche poruszylem

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
jeżeli te włoski jeszcze są to warto te listewki wyjąć i dokładnie umyć ale z własnego dośwadczenia wiem że pierw wycierają sie na krawędzi i to właśnie piszczy a w sumie nie widać uszkodzenia
Opublikowano
u mnie piszcza juz spowrotem. Ewentualnie mysle zeby zrobic tak jak kolega podpowiada czyli wyciagnac te uszczelki i je umyc, a jesli okaze sie ze wloski sa juz wytarte to na upartego to moznaby tam przykleic wzdluz jakis waski pasek materialu. A ile moze kosztowac taka nowa uszczelka?

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
jak będzie łysa tylko krawędz to możesz tak z 2 milimetry na całej długości obciąć czasami pomaga ceny nie znam ale jutro zapytam
Opublikowano
u mnie piszcza juz spowrotem. Ewentualnie mysle zeby zrobic tak jak kolega podpowiada czyli wyciagnac te uszczelki i je umyc, a jesli okaze sie ze wloski sa juz wytarte to na upartego to moznaby tam przykleic wzdluz jakis waski pasek materialu. A ile moze kosztowac taka nowa uszczelka?

120 - 130 zł (ASO). Od razu Ci podpowiem, że przy wyciąganiu uszczelki/prowadnicy możesz uszkodzić bardzo delikatne piankowe wytłumienie, które idzie pod nią na obwodzie (koszt w ASO to coś koło 15 zł, także nie ma strachu i lepiej także zakupić). Jeśli będziesz się za to zabierał, to mogę Ci pomóc.