Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:D Kumpel jest zainteresowany ta betka,i mam pytanie czy warte jest uwagi to E36 . Jak tak to lepiej naprawiac czy nowy silnik wlozyc ewentualnie jakie koszta , naprawy albo wymiany

dzieki z gory

:D

Opublikowano
To ,że silnik uszkodzony to podał,ale w ten przebieg nie wierzę.NIEMOŻLIWE.Tego typu dwunastoletnie samochody to 400-500tys.km maja na blacie.Ja bym sie w to g....wno nie pchał.Niech go gościu doprowadzi do stanu do jazdy,bo tak,to nawet przegladu nie ma jak zrobić.No chyba,ze lubisz totolotka.Ja Ci radzę jak wolisz.Pozdro !!!
Opublikowano

Witam. To że diesel nie ma 500tyś.km przebiegu (95r.) to wcale nic nie oznacza!!

Pewnie, z reguły dieslami jeżdzi się więcej i kupują je osoby które dużo jeżdzą, ale nie jest tak że każdy olejo żerny musi mieć taki przebieg :duh:

Ja sam miałem VW Golf II 1.6D z 87r. i przez 13lat przejechaliśmy nim ok.250tyś.

Jak Twój kolega lubi sobie "pomajsterkować", zna się na tym bądż interesuje to może spróbować.

Pozdrawiam

P.S. Tylko w ja bym jeszcze z ceny zbijał!!

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
Wlasnie dlatego pytam bo kunmpel nie zna sie ,pewnie bylo by to robione w warsztacie . Dlatego jak zastanawia sie czy lepiej wymienic na nowy silnik czy robic ten ktory tam jest , i jakie koszta bylyby albo pierwszego albo drugiego
Opublikowano

sam musisz rozejrzeć sie za silnikami, wchodzisz na allegro, szukasz silnika, dzwonisz i dostajesz orientacyjną cenę nowego (używanego) silnika.

Remont 6 cylindrów to koszt około 4000 pln (nowe tłoki, panewki, wyważenie wału itd, bo naprawianie jednego cylindra to głupota) z robocizną.

Przekłądka silnika zaczyna się od 500 pln.

pozdr.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
+ koszt silnika ponad 2tyś na pewno + jakiś remont tego (nowego silnika) też.....jeżeli Twój kolega jest zielony to niech sobie odpuści, skoro byłoby go stać na zakup tego i remonty, wymiany itd, to lepiej niech poszuka czegoś na chodzie.
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
+ koszt silnika ponad 2tyś na pewno + jakiś remont tego (nowego silnika) też.....jeżeli Twój kolega jest zielony to niech sobie odpuści, skoro byłoby go stać na zakup tego i remonty, wymiany itd, to lepiej niech poszuka czegoś na chodzie.

ceny uzywanych silnikow m51 wahaja sie w granicach ok 3 - 4 tys zl