Skocz do zawartości

automat 5HP18 - wibracje przy zmianie na 5 bieg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wszystkie biegi dzialaja idealnie, ale jak wrzuca piatke to sa takie wibracje przez ok 1-2 sek - nie slizganie tylko takie wstrzasy...

olej i filtr jest nowy...

ktos ma jakis pomysl co to moze byc :?:

dodam ze guma na wale jest prawie nowa w bardzo dobrym stanie...

Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano
hmmm no wlasnie... dokladnie tak... jakbys jechal po jakiejs tarce takiej jak nieraz sa przed "czarnymi punktami"
Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano

wibracje sa spowodowane najprawdopodobniej poprzez Wandla* niewiem czy napisalem poprawnie (wysprzeglik/sprzeglo).

mialem podobne odczucie w DB przypredkosci 100km/h szrpania i nierowna zmiana biegu

Opublikowano

Chodzi ci o o tzw gruszke? Tzn sprzeglo hydrauliczne?

Moglbys pokazac ta czesc na realoem?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
ja też mam to samo tyle że przy wrzucaniu 4 biegu i przy obrotach do 2,5 tys. Jak gniotę buni i zmieni bieg przy wiecej niż 2,5 tys obrotów to już efektu nie ma. Nic z tym nie robię bo tak mi stwierdzono że to nie wina oliwy ani skrzyni. Często sie to dzieje w automatach tylko mało kto na to zwraca uwagę bo nie wpływa to na amortyzację skrzyni ani na komfort jazdy więc i ja to olałem. Objaw występuje ale na szczęście sie nie nasila. Pozdrawiam