Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Małe pytanko do kolegów

Dzisiaj zapałiła mi się kontrolka w moim E-34 520i 24V 5 od lewej pod zegarami o ile się nie mylę to dotyczy klocków hamulcowych bedę wdzięczny za potwierdzenie mojej tezy

I czy może ktoś się orientuje ile kosztują klocki do tego modelu aha i jak sprawdzić na której osi sie skończyły

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
Ja tez sie podpisuje pod temat mam kontrolke klockow, reczny wogole nie chodzi ;/ jak sprawdzic klocki bez rozbierania. Tyczy tez e34 :)
Opublikowano
Klocki oceniamy "na oko" po podniesieniu samochodu, z kanalu lub zdejmując po kolei koła. Jeśli chodzi o hamulec ręczny, to w E34 są dodatkowo dwa hamulce bębnowe sterowane wyłącznie dźwignią ręczną hamulca awaryjnego i jeśli ręczny nie działa to przyczynu trzeba tam szukać
Opublikowano

Do E34 520 24V mniej więcej

ATE przód 180zł tył 130zł

TEXTAR przód 190zł tył 140

RAICAM/ jakaś włoszczyzna (ekonomia :) )

przód 95zł / 70zł tył 80zł

Opublikowano
Aha dodam jeszcze ze zaswieciła mi się tez inspekcja i zegarek ofd płynu hamulcowego:( czy to też może być powodem świecenia się kontrolki od klocków??
Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
Nie musisz pakowac sie w koszty jak nie chcesz mozna kable od czujnikow razem skrecic i zaizolowac i nie bedzie swiecic sie kontrolka ale juz potem nie bedziesz wiedzial informacji o wymianie klockow .... pozdrawiam Erki