Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rok tego 323i to '97 nawet listopad.

Proszę nie pisać, iż mocą gdyż to wiem!!! Jakie istotne zmiany zostały wprowadzone, że parametry tych silników tak znacznie odbiegają od siebie pomimo identycznego oznakowania obydwu motorów...? Dla mnie jest to co najmniej nie halo, skoro są inne parametry - powinno być inne oznakowanie/oznaczenie...

Chyba, że jestem w błędzie to baaaardzo przepraszam i bije ukłony :duh: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Edytowane przez SIWYRP
DYLEMAT OKRUTNY MAM
Opublikowano

Siwy popraw tytuł apbo napisz dokłądnie o co ci chodzi bo napisałeś czym sie różni M52b25 od M52b25...

Chyba że chodzi co o róznice między silnikami M52B25 (w E36 sedan, coupe, turing, compact, cabiro) od M52B25TU ( w E36 Z3)...

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Chyba już wiem, do '95 roku wrzucali motory M50B25 i wówczas coupeja miała ozn. 325i, a po '95 był motor M52B25 i oznaczenie 323i.

Czy mam rację... :?:

Jeśli tak to dlaczego nowsza konstrukcyjnie jednostka była słabsza od swej poprzedniczki... :?:

Według mojej wiedzy M50B25 ma 141kW oraz 189KM, natomiast M52B25 ma 125kW oraz jedynie 170KM.

Przecież to już są motory na Vanosie, czy tak...:?: Zatem co jest grane... :?:

Niech mi to ktoś wyklaruje... :modlitwa:

DYLEMAT OKRUTNY MAM
Opublikowano
Jednostki M52B25 sa nowoczesniejsze , posiadaja alu blok , maja zmniejszona moc poprzez zastosowanie innego dolotu i inny oszczednijeszy program aby autko palilo mniej i chyba bylo to tez związane z oplatami na rybnku niemieckim. Takie czytalem informacje . Ogolnie jednostki slabsze mocowo ale oszczedniejsze i mniej awaryjne.
Opublikowano

Według mojej wiedzy M50B25 ma 141kW oraz 189KM, natomiast M52B25 ma 125kW oraz jedynie 170KM.

:

M50B25 ma 192KM a M52B25 ma 170KM, były jeszcze w E36 montowane silniki M52TU B25 tzw. podwójny Vanos i miały również 170KM

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif