Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co to może być? Coś mi skrzypi gdy obracam kierownicą zarówna na postoju jak i podczas jazdy, dodam, że w dodatku baaardzo głośno jakby buda cała skrzypiała ... nie wiem gdzie jest zbiorniczek od płynu do wspomagania aby zobaczyć, gdzie jest płyn, może w tym problem??
Opublikowano
mysle Kolego ze sworznie Ci sie zacieraja smar sie w nich skonczyl trzeba zrobic zastrzyki strzykawka z olejem np. silnikowym jedz na warsztat jesli nie wiesz o co mi chodzi i niech Ci wstrzykna olej do sworzni na wachaczach bedzie do tego potrzebny kanal chodz mozna wstrzyknac olejek tez na skreconych kolach ale lepszy dostep na kanale;)
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano
mysle Kolego ze sworznie Ci sie zacieraja smar sie w nich skonczyl trzeba zrobic zastrzyki strzykawka z olejem np. silnikowym jedz na warsztat jesli nie wiesz o co mi chodzi i niech Ci wstrzykna olej do sworzni na wachaczach bedzie do tego potrzebny kanal chodz mozna wstrzyknac olejek tez na skreconych kolach ale lepszy dostep na kanale;)

ale gdzie go mam psiknąć??po wierzchu sworznia?? z tego co ja kojarze to tam jest też tam chyba jakiś element gumowy i z mojej wiedzy raczej wynika, ze połączenie oleju z gumą nie wpływa poprawnie na żywotność elementu gumowego

Opublikowano
musisz wstrzyknac do srodka olej! najlepiej jakas mala igla tylko nie zeby byla bardzo mala bo olej nie bedzie lecial a co go gumy to nie martw sie nic jej sie nie stanie w koncu tam przeciez byl smar....
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano

Ja mam e36 318 tds i jakby mi skrzypił układ kierowniczy to nie patrzyłbym pod auto i nie kapał olejem, ale jechał do mechanika i to takiego, do którego mam zaufanie. Jestem inżynierem serwisantem maszyn przemysłowych i czasem obserwuje szamoństwo, ale bez przesady.

To chodzi o Twoje życie i tych co są przy Tobie.

Opublikowano
Co to może być? Coś mi skrzypi gdy obracam kierownicą zarówna na postoju jak i podczas jazdy, dodam, że w dodatku baaardzo głośno jakby buda cała skrzypiała ... nie wiem gdzie jest zbiorniczek od płynu do wspomagania aby zobaczyć, gdzie jest płyn, może w tym problem??

Jesli masz aluminiowa oslone silnika/skrzyni to sprawdz czy nie jest wgieta. U mnie tak bylo , miałem wgnieciona i skrzypialo jakby cale zawieszenie mialo sie rozleciec. Po wyprostowaniu i przesmarowaniu problem zniknął.

Wjedz na kanal i popusc sruby od osłony i bedziesz wiedzial czy to jest to

Opublikowano
diagnoza była trafna, do wymiany są sworznie od wachacza przy zwrotnicy, powiedzcie mi teraz czy jak mam E46 (podobno aluminiowe wahacze) czy mogę wymienić same sworznie czy trzeba cały wahacz??