Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jak kupilem auto, to wszystko dzialalo ok.

moglem otwierac i zamykac samochod z kazdego zakma, czy to drzwi kierowcy, pasazera czy nawet przez zamek w bagazniku.

jednak po czasie cos sie syplo, i moge tylko to robic od drzwi kierowcy, choc czasami nie zaskoczy i musze otworzyc i zamknac na nowo.

inna sprawa to elektryczne szyby.

szyba kierowcy na poczatku po wcisnieciu przycisku automatycznie otwierala i zamykala sie cala.

a teraz musze trzymac przycisk zeby otworzyc lub zamknac.

3 sprawa to lampka wewnetrzna, zapala sie normalnie jak otworze drzwi, gasnie tez normalnie , czyli powoli po zamknieciu drzwi.

jednak w czasie jazdy czasami sie zapali, zauwazyelm ze po wjechaniu w dziure lub podczas jazdy po nierownosciach tak sie dzieje.

czy mozecie mi powiedziec o co comme on ?? Bo chce to doprowadzic do stanu uzywalnosci,tak jak bylo jak kupilem BMW lub jak wyjechala z fabryki.

Opublikowano

nikt sien ie odezwal,wiec zaczelem kabinowac samemu.

lampka juz mi sie nie zapala w czasie jazdy, wyregolowalem lekko drzwi na zamku i jest ok.

pozostal problem centralnego i szyby.

ma ktos jakies pomysly??

Opublikowano
Ja z centralnym mialem taki sam problem, jak zamykalem beemke kluczykiem zamek czesto odskakiwal i stalem tak dluzsza chwile zanim udalo mi sie ja zamknac. U mnie byly przetarte...nie wiem jak to nazwac...eeee...zaslepki na zamku. Otworz drzwi i zerknij na zamek, jak przekrecasz kluczyk zapadka styka sie z zaslepka, ktora u mnie byla tak przetarta, tak sie wyzlobila ze nie zaskakiwala. Jesli masz kase kup po prostu nowy zamek a jesli interesuja Cie domowe sposoby naklej tam kawalek cienkiej gumy i powinno dzialac :) A moze to calkiem inny problem a wtedy ja nic na to nie poradze hehe 3maj sie i daj znac jesli uda Ci sie zrobic ten zamek
Opublikowano

co do zamka to nie wiem moze u mnie jest cos zle ale .... jak bagaznik jest otwarty to jak zamykam z drzwi to odskakuje...a jak zamykam z bagaznika to ok i tez jest wszystko ok(czyli nie odskakuje )jak bagaznik jest zamkniety!!

czyli u mnie jest ok?

Opublikowano
drodzy koledzy mialem to samo jak zamykałem drzwi od lewej to zamykał sie bagaznik a reszta nic a jak od prawej to i lewa sie zamykała i 1 tyl kombinacje alpejskie. ale co wam powiem z 3 tyg .przed ta awaria chłodzenie lub ogrzewanie załączało sie tylko na 4. /a teraz zadne mi sie nie zamykają wszystko musze robic na wcisk tzn. ręcznie nawet wlew paliwa sie nie zamyka i tu problem ale co tam teraz chłodzenie lub hot juz działa na 1 nie wiem moze 3-ki tak maja pozdro
Opublikowano
witam!!ja mam podobny problem z centralnym tylko ze u mnie to sie stalo po odlaczeniu akumolatora dzrzwi mi sie zamykaja za 9 razem to wkurzajace masakra :x kolega powiedzial ze wymienic zamek mysle ze nie wydaje mi sie ze cos z kaputerem :?: a dodam ze otwieraja sie odrazu.
Niech MOC bedzie z Toba!!!