Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wytarczy podjechać do gościa, który jest elektrykiem samochodowym, albo do tych co zakładają autoalarmy. Założenie takiego ustrojstwa, które samo włącza światła i podświetla zegary po przekręceniu kluczyka ( z 5 sekundowym opóźnieniem, żeby zbytnio akumulatora nie rozładowywać ) i które ma obejście tzn, że można je ręcznie wyłączyć jednym pstryknięciem, kosztuje 80zł i jest to kilkadziesiąt minut roboty. Ja mam to założone i jest ok. Polecam.

to ja muszę napisać żę niepolecam żeby "nasz złota rączka" dotykała się do elektryki w BMW, tym bardziej że wystarczy się podpiąć pod kompa w ASO i po kłopocie, zeby to ustawić nie trzeba żadnego "ustrojstwa" montować w e39,46 itd w góre

Opublikowano
to co carsoftem 6.5 nie dam rady zaprogramować tych świateł? jest ktoś z poznania kto może mi to włączyć

Jak nie dasz rady to jedź do ASO oni na 100% dadzą rade :idea:

Opublikowano

tak czytam sobie wasze posty na temat interfejsu do BMW i znalazlem na allegro cos takiego:

http://moto.allegro.pl/item223988716_interfejs_diagnostyczny_bmw_carsoft_1987_2006.html

jest tam carsoft 6.5 - ciekawe czy ma te patenty do wł swiatel itd

moze ktos doradzic czy ten programik jest :cool2: czy lepiej cos innego zakupic ?

pozdr i dzieki z gory za info

Opublikowano
tak czytam sobie wasze posty na temat interfejsu do BMW i znalazlem na allegro cos takiego:

http://moto.allegro.pl/item223988716_interfejs_diagnostyczny_bmw_carsoft_1987_2006.html

jest tam carsoft 6.5 - ciekawe czy ma te patenty do wł swiatel itd

moze ktos doradzic czy ten programik jest :cool2: czy lepiej cos innego zakupic ?

pozdr i dzieki z gory za info

lepiej podjechać do ASO :lol:

Opublikowano
Tak dla jasności - w starszych piątkach nie można ustawić w sofcie automatycznego włączania świateł.

1996 rok chyba sie lapie na zwrot starsza

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie,

Czy ktoś wie jakie jeszcze dodatkowe funcje może ew. uaktywnić ?

- światła mijania

- zamyknianie centralnego po ruszeniu

a czy można zaprogramować corner lighty czyli kierunkowskazy świecące się non stop na 50% jak USA ?

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

Opublikowano
W serwisie moga ci cala liste wydrukowac funkcji mozliwych do uruchomienia, przynjamniej tak mi powiedzieli przy okazji wlaczania swiatel automatycznych. Ponoc jest tego dosc duzo.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
tylko ciekawe jak to działa, przeciez paranoją jest zapalanie silnika przy włączonych swiatłach to bardzo obciaza akumulator i skraca jego zywotnosc
Opublikowano

ja te światła i centralny zaprogramowałem na GT1 w serwisie BMW ale nie ASO. Zapłaciłem po 50 pln od funkcji i teraz mam światła cały czas ON a oczywiscie jak wyciągne kluczyk ze stacyjki - światła gasną. Zamek cantralny rygluje mi się automatycznie po przekroczeniu około 8 km/h.

Mam E39 523 z września 97 roku

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

Opublikowano
koledzy stoję przed zamiarem kupna interfejsu. Dłubię sie w elektronice i to nie tylko w BMW i chciałbym zakupić jakiś do własnych potrzeb jak i czasem zdjagnozowania np opla. Szukałem na allegro i jest tego sporo. Nie wiem na co sie zdecydować żeby jak najwięcej móc zrobić w swoim BMW. Chodzi o kasowanie sprawdzanie błedów i drobne zmiany danych i ustawień. Co polecacie bo już sam nie wiem. Proszę o opinie i rady.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Carsoftem swiatel nie zaprogramujesz. Niby jest opcja z centralnym zamkiem, ale nie spotkalem osoby, ktora taka operacje wykonala.

Tomek

Marzenia się spełniają...