Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam szanownych czlonkow.mam pytanie odnosnie glosnikow w BMW E 34.przymierzam sie do zamontowania nowych glosnikow Alpine w miejsce starej Nokii.czy w zwiazku z wymiana glosnikow musze zmienic przewody oryginalnej inst. glosnikowej?
Opublikowano

Musisz, nie musisz....możesz i jak dla mnie przydałoby się.

Montujesz lepsze głośniki dla głośności czy dla jakości?

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
wymieniam na Alpine dla lepszej jakosci dzwieku dlatego ze Nokia zaczela trzeszczec.wlasnie dzisiaj mi przywieziono nowe.4 x 13cm i 2 gwizdki.w sobote biore sie do roboty .dzieki za odpowiedz :cool2:
Opublikowano
jak masz ochote grzebać się z kablami to warto wymienić już na coś odrobnikę lepszego polecam Real Cable TDC 300. cena jakoś 18pln/mb więc nie maskara, a kabelek całkiem poprawny.
Opublikowano

przerabialem ten temat - oryginalne kable ( przynajmniej w mojej e32 ) sa zakakujaco dobrej jakosci i ich nie wymienialem

co do tdc-300 - to kabel do instalacji domowych - ale nie podlega duskusji ze w cej cenie jest rewelacyjny - porownywalem go z kablami za 50-100zł i wypadal rewelacyjnie !!!

Opublikowano
u mnie w e36 kable są wykonane poprawnie jednak nie wzbudziły mojego zaufania. są cienkie coś około 1,25*1,25 dla plusa i może 1*1 dla minusa. xsilver kojarze z twoich wypowiedzi na forum ze masz doświadczenie. chciałbym sie spytać o różnice w kablach do hi-fi, a CA. napisałeś że TDC300 to kable domowe i jest to oczywiste. jedynie co mi przychodzi do głowy jeżeli chodzi o kable do CA to to że mogłyby być ekranowane. pytanie moje brzmi czy są jeszcze jakieś różnice. większość i tak kładzie zwykłe OFC bez ekranu.
Opublikowano

major603 mozesz napisac cos wiecej?

ja tez jestem w trakcie wymiany, glosnikow w e34, i koles w sklepie gdzie kupowalem powiedzial, ze bmw ma niezla instalke bo sa kable skrecane :?

Napisz cos wiecej. Skoro z przodu masz dwie 13-tki i gwizdki , to czy masz jakies zwrotnice do tego i gdzie planujesz je zamontowac?

Opublikowano
Witam.dzisiaj skonczylem montaz glosnikow i radia.jestem zadowolony z efektu zwlaszcza z przednich glosnikow.tweetery dodaja efektu stereo przekonalem sie na wlasne uszy.do zamierzonego efektu brakuje niskich tonow wiec za tydzien,dwa zamontuje subwoofer i byc moze podepne go razem z tylnymi glosnikami do subwoofera.
Opublikowano

jezeli bedziesz napedzal to radiem to roznicy 16 vs 16cm prawie nie bedzie ( moze z 16 troche lepszy kick bass)

jednak 16 sa nieduzo drozsze od 13 wiec warto dolozyc - bo moze kiedys dokupi sie wzmacniacz i glosniczki juz sa