Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemanko. W 320 z 93r jest następujący problem z klimą. Jak sie ją włączy chodzi 10-20 sekund i się wyłącza,ale jak już chodzi to jest wszystko w porządku , ładnie chłodzi. Jest dwu strefowa i wyłącza się też jak sie odpali obieg wewnętrzny, wtedy silnik czasami ma takie wolne obroty że prawie gaśnie i co wy na to prośba
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślę że nie chodzi ci wentylator klimatyzacji-ten z przodu auta.To dlatego klima się załącza na chwilę i gaśnie-robi to czujnik cisnieniowy.Gdyby nie on mogło by ci od cisnienia w układzie rozerwać przewody,lub nawet chłodnicę klimy.Wentylator schładza i automatycznie obniża ciśnienie i powinien się włączać razem z uruchomieniem klimy.
Opublikowano
był ostatnio dość podobny temat - sporo jest tam napisane

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Nie chodzi mi o wentylator bo ja wiem że on schładza układ tylko raz leci naprawde zimne powietrze a raz ciepłe jak by nie było gazu to by w ogóle nie chłodziła
Opublikowano
sprawdź, czy przedni wentylator sie obraca, ponadto sprawdź w jakims zakładzie czy nie masz za mało czynnika w układzie