Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam czy ktoś kupował z allegro tzw czip do lepszego zapalania na ciepłym silniku do e 39?( gdy siada pompa wtryskowa) nie jest to drogie ale nie chce nie potrzebnie wydawać kasy, a odpięcie czujnika świec się nie sprawdziło :cry2:
Opublikowano
Ja ma to urządzenie i jeżdze z tym już ok dwa lata, i jest ok, urządzenie to załancza świece i podaje wiekszą dawke paliwa bo po odpaleniu silnik przez kilka sekund pracuje na wyższych obrotach ale jeśli mowisz że zdjęcie przewodu z czujnika świec nie pomogło to nie wiem czy ten patent coś polepszy. Na forum jest jakiś kolo co sam wykonuje te urzadzenia, poszukaj, on ci doradzi co i jak.
Opublikowano

panowie myśmy to z "mirek.max" oglondali w jego silniku i nawet wypiołem wtyczkę (jestem gorącym zwolennikiem tego) ale on ma e39 i tam to się nie sprawdza bo faktycznie czujnik ten odpowiada za kilka innych spraw a nie tylko sterowanie świecami (ktoś z kolegów to dokładnie opisał) np. po odpięciu nie było wskazań temperatury .

takie odpięcie pomaga na 100% ale w e34 lub omedze a w e39 idzie tanio to zrobić ale ........

Opublikowano
Ja ma to urządzenie i jeżdze z tym już ok dwa lata, i jest ok, urządzenie to załancza świece i podaje wiekszą dawke paliwa bo po odpaleniu silnik przez kilka sekund pracuje na wyższych obrotach ale jeśli mowisz że zdjęcie przewodu z czujnika świec nie pomogło to nie wiem czy ten patent coś polepszy. Na forum jest jakiś kolo co sam wykonuje te urzadzenia, poszukaj, on ci doradzi co i jak.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=48620&highlight=

bialy2005

Opublikowano
Witam. Ja to zamontowałem dwa tygodnie temu i jest OK. Odpięcie czujnika świec nic nie da, bo świece załączają się od czujnika temperatury, i dopiero w ten obwód należy wpiąć to ustrojstwo z allegro. zdejmij czujnik temperatury a świece będą grzały przy każdym odpaleniu. Tylko nie będziesz miał wskazań temperatury. Polecam ten patent z allegro.
Opublikowano

Widze ze kolaga "jawor" próbuje mnie oskarzyc ze to ja niby napisałem :) Ale jednak sie mylisz !!!!!!!!! Spradzajacie sobie IP !!!

Jest olbrzymia rzesza uzytkowników TDS-ów którzy sa bardzo zadowoleni z mojego wynalazku :) Ci z forum to mały ułamek :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

OKi

Może ja to zle zinterpretowałem :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262