Skocz do zawartości

Pompa paliwa diesel - chyba nie działa jak powinna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy w 530d z 1999r. jest jedna czy 2 pompy paliwa?

Mam taki problem: pewnego razu zostało mi paliwa z baku na 12KM, ale podczas jazdy samochod zgasl. Od tamtej pory jak mam rezerwe to musze odrazu tankowac bo inaczej nigdy nie wiem kiedy mi zgasnie, czyli wyglada na to ze gdy jest malo paliwa to pompa nie zbiera tych resztek. Z tym sobie poradziłem - mam zawsze powyżej pół baku :) ale oczywiscie to tylko półśrodek. Teraz stalo mi sie cos takiego że cały czas słysze jak coś mi wyje pod fotelem kierowcy, odrazu po przekreceniu kluczyka, oraz caly czas gdy auto jest włączone. Tylko jak jest zimny po nocy to przez chwile jest cisza.

Podobno jedna pompa paliwa jest w baku a druga wlasnie pod fotelem kierowcy. Czy to prawda? co moglo sie popsuc?

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano

W baku są dwie pompy. ta przelewowa Ci siadła. A co do wycia pod fotelem to już zaczynaj szukać pompy. Zdaje się że to jest pompa wysokiego ciśnienia. W serwisie koszt ok. 900 zł. na allegro o wiiieeele taniej.

Powodem usterek tych pomp było najprawdopodobniej paliwo złej jakości. a 3,0d jest bardzo na to czułe.

Pozdrawiam.

Tylko dla serii 7 www.7er.pl!!!
Opublikowano

widze ze kolega nie bardzo orientuje sie w układzioe 3.0d :)

A wie tak. to co wyje pod siedzeniem to pompa paliwa wspomagajaca daje cisnienie do 4 barów, przed nia jest pompa w zbiorniku ona daje około 1 bara. Jezeli masz problem jak jest mało paliwa to oznacza że masz padnieta najprawdopodobniej ta w zbiorniki( mozna ja kupic bez problemu na allegro nowa) Domyslam sie ze ta pod siedzeniem wyje z powodu braku paliwa ponieważ nie moze go zassac jak jest padnieta ta pierwsza w zborniku.

Jesli by sie okazało że padła ta druga to jej na allegro nowej nie kupisz, ale szukaj uzywki wsród handlarzy za około 150zł powinienes dorwac ja za tyle kupiłem. Nowa koło 1000zł.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

u mnie rozpadła się ta pod siedzeniem. Kosztuje 950 zł. W baku miałem wszystko ok. I też tak wyła. ale tylko dwa dni. później auto nie wchodziło pow 3,5 tyś obrotów. Pompa ta daje dokładnie 4,1 bara.

Pozdrawiam.

Tylko dla serii 7 www.7er.pl!!!