Skocz do zawartości

Biały dym z rury wydechowej Czy to uszczelka pod glowica?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Kilka miesiecy temu zrobili mi uszczelke pod glowica Wszystko ladnie pieknie tylko niestety 2 razy musieli poprawac bo przy skrecaniu silnika cos spartolili i gorna pokrywa tam gdzie jest wlew oleju to tam wlasnie uszczelka puszczala No ale zrobili i niby ma byc cycus Wczoraj podjezdzajac pod dom zobaczylem ze jak cofam to mam biale spaliny Intensywnosc no powiedzmy, ze widzialem je z za kierownicy Zaparkowalem autko Wysiadam i patrze na wydech i fakt ledwo ledwo ale widac Czy to jest normalne ? Wczoraj bylo cieplo Wracalem po godzinie 16 bylo gdzies z 13 stopni ? Moze wiecej Czy to normalne ? Zapomnialem dodac, ze po tym jak odebralem autko mialem bardzo malo plynu ?Dolalem i caly czas trzyma ten sam poziom Plam pod autkiem nie ma (wtedy jak mialem uszczelke be to plyn uciekalem pod autem)
Opublikowano
raczej od plynu nie dymi tylko od oleju. trodno powiedziec czy to uszczelka. musisz to sprawdzic w poludnie najlepiej dodajac gazu. mi tez nieraz wieczorem dymi ale para zobacz czy ci oleju ubywa
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano

czasem jesteśmy przewrażliwieni na dymienie z rury (ja jak siedzę w aucie, to dymi jak cholera, a jak wyjdę na zewnątrz, to nie widać tego aż tak strasznie - kilka razy wychodziłem już z samochodu na skrzyżowaniu - takie małe paranojki :lol: )

biały dym, to nie olej, tylko woda

jak jest wilgotno, to woda lubi się zbierać w układzie wydechowym i potem musi odparować

jeśli nie ubywa płynu, to sprawdź czy nie zmienił się jego wygląd i wygląd oleju (czy nie wygląda jak kawa z mlekiem)

jak nie jesteś pewny, to warto podjechać na analizę spalin

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Musisz obczaić czy to jest dym czy para. Para szybciej się rozejdzie a dym się unosi, no chyba że jest zimno to wtedy para dłużzej się unosi ale i tak nie tak jak dym. Zjawisko pary z rury (szczególnie jak chłodno na dworze) jest normalne natomiast siwy dym to spalający się olej (tu stawiałbym na pierścienie). Pozdrawiam
Opublikowano
Przy okazji jak zrobili mi glowice ogladali pierscienie i zawory i mowili, ze wsio ok To jak by bardziej na pare wygladalo No ale nie pokoi mnie fakt, ze mam srebrna koncowke i na niej od srodka robi sie czarny osad
Opublikowano

chyba jesteś, a nawet napewno jesteś....

czarny osad wewnątrz rury --> normalka

okopcona rura od zewnętrznej strony --> za bogata mieszanka, kopcenie na czarno, padnęta sonda (90% przyp.)

także spokojnie kolego, wsio gra :8)