Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otoz dzisiaj sobie jechalem i otwarta szyba i z przedniego lewego kola wydobywa sie dziwny dzwiek po wjechaniu w dziure, otoz cos skrzypi, dzwoni a nawet taki dzwiek przypomina cwierniaknie tylko ze takie pojedyncze cwierkniecie po wjechaniu w dziure, ogolnie tego bym niezauwazyle bo jak sa szybby pozamykane to wewnatrz auta tego nieslychac, tego dzwieku oraz zeby stukalo czy pukalo zawieszenie z przodu, ale wyrazie sie ona wydobywa z przedniego kola, czy spotkal sie ktos z takimi objawami?

Dodam ze wahacze z gumami, oraz koncoki drazka jak i stabilizatora byly niedawno wymienane.... dlatego ja tego niezauwazylem bo ogolnei z zawieszenia cisza jest...

To taki dzwiek jak by cos moze walilo w ta blache przy chamulcach, ta oslone, bardzo to dziwny dzwiek jest, nie jest to typowe walenie, czy stukanie badz pukanie, tylko takie skrzypniecie, moze cwierkanie po wjechaniu w dziure przednim lewym kolem...

Naprawde bardzo mnie to zastanawia co to moze byc...

Moze ma ktos jakies sugestie, badz mial ten sam problem :?:

Bylbym wdzieczny za wszystkie podpowiedzi :cool2:

Opublikowano
Prosze pomozcie, lub podpowiedzcie co to moze byc, bo denerwujace jest to dzwonienie z przedniego lewego kola.... i troche mnie to martwi zeby mi sie cos w dordze nierozpadlo... :?
Opublikowano

Trudno jest ocenic ale jak mowisz ze cos dzwoni no moze jest element nr. 7 z ponizszego linka:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL31&mospid=47631&btnr=34_0757&hg=34&fg=05

Ja kiedys tez mialem podobny przypadek i winna lezala po stronie za slabo dokreconych srub co trzymaly hamulce, poprostu mechanik za slabo je dokrecil i sobie deliktanie drzaly. Tylko ze umnie bylo to odczuwalne nawet przy zamknietej szybie. Najlepiej zdejmij kolo i posprawdzaj wymienione rzeczy czyli sruby mocujace i ten nr. 7 czy nie ma jakich luzow. :norty:

POZDRAWIAM

Bald Mein Wagen ;)
Opublikowano

Oki, Dzieki partii napewno sobie to sprawdze, dzis zauwazylem jeszcze jeden problem dotyczacy tego samego kola, a mianowicie niezawsze ale czasami na rondzie przy skrecaniu cos sobie puka - puk, puk, puk.... to tez wina hamulcow moze byc? i tego elementu nr. 7 ?

fieman1 o jaka sprezynke Ci chodzi ?

Opublikowano
Aha dzis zauwazylem ze to nie jest pukanie, lecz przy ostrym skrecie (dosc szybkim i zdecydowanym) w lewa strone (w prawa cisza), czy to w uliczke czy na rondzie to jest takie pukniecie, tak jak by sie cos przewalalo z jednej strony na druga... co to moze byc :?: Pomozcie bo ja juz sam niewiem.... :modlitwa:
Opublikowano

miałem podobna sytuacje , wina lezala po stronie mocowania zacisku hamulcowego a dokladnie gum na których sie on opiera

pozycja nr 4 w poniższymz linku. gumy sparcialy i bylo tak ze np jadac po łuku w prawą strone bylo slychac w lewym kole wlasnie takie skrzypienie (jakby ocieranie) klicki tarly o tarcze. sciągnij kolo ipokrec samą tarcza w tym samym czasie poruszaJ zaciskiem hamulcowym i uslysz czy to ten sam dzwiek wydobywa sie podczas jazdy

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/i/a/69.png

Opublikowano
ja mam to samo... mówie o tym dzwonieniu... też z lewego koła ale u mnie jest peknięta ta blacha od hamulca ta osłona, jest dobrze przykręcona ale pryśnięta przy samej śrubie i dzwoni więc sprawdź, może to...
Opublikowano
Najlepiej takie objawy zdiagnozować na trzepaczkach o ile nie ma jakiś widocznych uszkodzeń zawieszenia, bo powodów może być dużo

Sambo mą religią mata moim niebem

"Rickson"