Skocz do zawartości

E30 2,7 skacza obraty na biegu jalowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem tutaj nowy wiem ze bylo troche o tym postow mam okazje kupic e30 2,7l bez gazu ale jest problem skacza obroty np jak staje na swiatlach i zaczynaja skakac jak jest silnik zimny to wszystko ok jak sie rozgrzeje to skacza to moze byc ten silniczek krokowy ?? jesli tak to chcialbym tylko zeby ktos mi pokazal, uswiadomil gdzie on sie znajduje bo z bmw nigdy nie mialem do czynienia z gory dzieki ;-> dopisze ze jak dodam troche wiecej gazu t owszystko jest ok
Opublikowano
jesli mozesz to przybliz troszke czy obroty poprostu wzrastaja i spadaja czy sobie tak poprostu pryka?
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano
silniczek krokowy masz na wierzchu. jest poloczony z gumowa ryura i kolektorem ssacym. to taki niewielki czarny walec ktory ma na koncu od strony chlodnicy wtyczke. odpal auto i ja odlacz i zobacz czy jest roznica jak nie ma to sprobuj go przeczyscic
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano
silniczek krokowy masz na wierzchu. jest poloczony z gumowa ryura i kolektorem ssacym. to taki niewielki czarny walec ktory ma na koncu od strony chlodnicy wtyczke. odpal auto i ja odlacz i zobacz czy jest roznica jak nie ma to sprobuj go przeczyscic

albo czarny ( supereta) albo srebrny (stara eta)

w starej ecie jest tez komputerek od wolnych obrotow - zarazaz za zwyklycm komputerem (jak odkrecisz schowek bedziesz widzial)

takie zielone pudelko - to tez sprawdz bo potrafi padnac

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
Jeśli jest zimny silnik i obroty sa równe to jest prawie wszystko OK ponieważ komputer nie zbiera zadnych informacji z czujników tylko korzysta z własnego softu ( z pamieci programu ), po osiągnieciu temp jak dobrze pamietam ok 60 stopni komputer zaczyna zbierac informacjie z czujnikow aby dobrac optymalna mieszanke paliwa itp. Sprawdz w pierwszej kolejności czujnik temp cieczy chlodzącej.