Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przekładałem sobie ostatnio koła na letnie i oglądałem se h-ce.

Z przodu przy lewym kole stwierdziłem brak czujnika klocków.

Zaglądałem też pod klapkę (przy nadkolu) gdzie wpięty jest czujnik ABS i nie widziałem żeby była tam wtyczka od czujników.

Moje autko ma mglistą przeszłość może ktoś se kiedyś wyciął czy jak?

Pytanie czy we wszystkich modelach E36 były czujniki?

Mam compacta 316i z grudnia 94.

Pozdro

Pablo

Opublikowano
lewy przod prawy tyl

... po warunkiem że z tyłu są tarzczo bębny , w samych bebnach nie ma czujnika .

... tam powinien być czujnik taki jak na tej fotce :

http://allegro.pl/item180176194_czujnik_klockow_pompka_spryskiwaczy_ramka_e36_bmw.html

jest on wciśniety w jedną okładzinę w lewym zacisku / w klocek / , jak nie masz takiej luźnej wtyczki to może jakis " oszczędny " poprzednik nie dał tam czujnika a zmostkowanie wtyczki lub obciecie wtyczki i skręcenie kabelków daje taki sam efekt jak przy działającym czujniku - tzn. - gasnie kontrolka i jet " OK "

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Wiem jak wygląda czujnik (nawet już go kupiłem).

Pytanie brzmiało czy to możliwe, że w moim compactie fabrycznie go nie było?

Spotkał się ktoś z czymś takim?

Jak pisałem wcześniej zaglądałem też pod klapkę (przy nadkolu) gdzie wpięty jest czujnik ABS i nie widziałem żeby była tam wtyczka od czujników.

Pablo

Opublikowano

Szykuję się na wymianę tarcz i klocków więc będę szukał kabelków do podłączenia tego czujnika.

Mi się wydaje, że powinien być ten czujnik z przodu tylko ktoś kiedyś olał sprawę i go nie zamontował.

Pablo

Opublikowano
A po włączeniu zapłonu zapala się kontrolka od czujnika - czerwona czy jest puste pole. Świeci się kilka sekund i gaśnie jak wszystko jest ok.
Opublikowano

Po włączeniu zapłonu nie zapala się kontrolka od klocków.

Czyli wniosek, że nie ma czujników w moim compactie?

Dziwne....

Pablo