Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W związku z planowaną wizytą u wulkanizatora planuję wymianę opon z dotychczasowych 235/40/17 na 225/45/17... na obecnych szaleje mi ASC :( Tamte które chce założyć będą miały prawie identyczną średnię zewnętrzną jak 255/40/17 które mam z tyłu.

Czy szerokość 225 do E32 z przodu to nie za mało przy 17"? Jak to będzie wyglądało na feldze 8,5"? Obecne opony lekko z niej wystaja... może te węższe będą wyglądały nawet ciut lepiej bo będą prawie równo?

Czy taka duża różnica szerokości przód / tył 225 / 255 nie będzie troche komiczna?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

W związku z planowaną wizytą u wulkanizatora planuję wymianę opon z dotychczasowych 235/40/17 na 225/45/17... na obecnych szaleje mi ASC :( Tamte które chce założyć będą miały prawie identyczną średnię zewnętrzną jak 255/40/17 które mam z tyłu.

Po pierwsze to jezdzisz na oponach przeznaczonych do serii "3" a nie do serii "7". 235/40 lub 225/45 sa to zamienniki do trojki :!: - sam na takich jezdze. Do Ciebie to minimalnie 235/45 (takie ida do "5"). No chyba ze masz konkretna glebe w swojej 7 to wtedy takie oponki jak masz beda w sam raz :mrgreen:

Czy szerokość 225 do E32 z przodu to nie za mało przy 17"? Jak to będzie wyglądało na feldze 8,5"? Obecne opony lekko z niej wystaja... może te węższe będą wyglądały nawet ciut lepiej bo będą prawie równo?

Zalezy kto co lubi ale na 8,5 cala 225 to zaden problem - felga i tak bedzie wezsza od opony o 1cm.

Opublikowano
wejdz na strone www.opony.com.pl w zamieniki i zobaczysz jakie mozesz do siebie zalozyc jaka bedzie roznica, do 7 to musza byc 225/50 17, 235,45 17, i roznice sa bardzo male, jezeli chodzi o szerokosc felgi to ja mam u siebie 235/45 17 7cali i wyglada normalnie