Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki nurtujący mnie dylemat.

Obiło mi się o uszy, że jeśli E36 ma klimę dwustrefową to musi mieć skórzane fotele - czy to prawda?

Pytam dlatego, bo mam właśnie taką klimę ale fotele zwykłe - i tu kolejne pytanie:

Jeśli obicia drzwi (panele drzwi) są skórzane nie materiałowe to nie powinny być też skórzane fotele? Nurtuje mnie to, bo zauważyłem, że wszystkie elementy auta mam z roku 94 a kanapę tylnią i fotele z 96 i podejrzewam, że handlarze zanim mi sprzedali auto, to zdążyli przehandlować skórę...

Dzięki za odpowiedzi

Wesołych Świąt

Bi Em DabylJu :P
Opublikowano
klimatyzacja nie ma nic wspólnego z fotelami, a tak wogóle to 99% klim w E36 było 2 strefowych , więc prawie każdy powinien mieć skóre idąc tym tokiem myślenia ;)

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Dzięki Kujon

No to kwestię klimy i foteli mam wyjaśnioną.

A jak to jest ze skórzanym obiciem paneli drzwi? Jaki materiał i kolor obić paneli drzwi to i takie fotele?

Bi Em DabylJu :P
Opublikowano

bylo kilka mozliwosci z boczkami - mogly pasowac do deski rozdzielczej , do foteli , do reszt obic - standardowo jednak boczki byly takie jak fotele ...

napewno nikt nie montowal sobie boczkow skorzanych do welurów - bo po co ... moze miales skore i boczki po niej zostaly ... a moze miales szyby na korbke - a boczki zmienili podczas zmiany mechanizmu , coby dziury nie bylo ...

Opublikowano

grzane fotele są też przy welurach

najlepiej poproś, żeby Ci ktos sprawdził w ETK - będziesz wiedział co i jak

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem Twoje skorzane fotele zostaly sprawnie przelozone do innego auta. Jeszcze nigdy bowiem nie widzialem skorzanych bokow i welurowych foteli - chociaz jak powiadaja, zawsze jest ten pierwszy raz. Mysle jednak, ze byla wymiana. A co do klimy, to jest tak jak pisal Kujon - nie ma to nic do rzeczy. Mam dwustrefowy klimatronic ale fotele welurowe.

pzdr