Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Was czy moze ktoś dysponuje wiedzą jaki olej lać do skrzyni 4H-22/H jest to automat i czy posiada filtr jeśli tak to jaki bo niewiem a w sklepach też nie wiedzą.Wiem ze przy wymianie oleju w skrzyni automatycznej trzeba wymieć filtr i uszczelkę jeśli ktokolwiek by mi doradził to z góry dziękuję :modlitwa: :lol:
Opublikowano
A może udzieliłbyś mi paru rad na ten temat jaki filtr i wogóle do skrzyni biegów.Bardzo jestem zadowolony z autka i wiesz objaw jest taki ze czasem na 4 biedu delikatnie szarpie podczas jazdy i z rana na zimnym oleju ciężko przeżuca znaczy sie trzeba troszkę ujechać.Olej jest juz przeporacowany bo zachowuje sie jak woda pozatym jest brązowy.Jeśli udzielił bys mi rad to prosze jak najbardziej o jakiekolwiek info.
Opublikowano

Witam

Wymien olej.Filtr sie czysci/metalowa siatka/.

To,ze szarpnie na 4 ,to nic takiego.

do skrzyni powinno wejsc 3 l. oleju,lub troche wiecej.,jezeli byl dobry stan.

Ma kolor brazowy ,bo przwdopodobnie bylo cos z chlodzeniem skrzynki,tzn.mogl miec problem z chlodnica,ale sie nie ma co przejmowac/ja tez tak mialem.Sprawdz weze chlodzenia skrzynki/wychodza z chlodnicy/.

skorzystaj z opcji :search: Duzo jest na temat automatow.

Jak bedziesz mial pwat[pliwosci to daj na priv.

pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano
witam wszystkich,mam e-36 2,5 benzyna w automacie i lipa!!!od jakiegos miesiaca skrzynia zaczeła wariowac,przerzucac i odpuszczac biegi, na D wchodziła w stan awaryjny tj. pokazywała sie kontrolka z zębatką i skrzynia pracowała na jednym biegu ale wpadłem na pomysł aby jezdzić na 4 i jezdziłem na czterech biegach do dzis bo wymieniłem w warsztacie olej,filtr, cos sie poprawiło ale na D dalej nadal wchodzi na tryb awaryjny,czy jest cos z elektroniką czy może to już koniec skrzyni???proszę o jakąkolwiek informacje.....
Opublikowano
po jeździe próbnej nic sie prawie nie zmieniło poza tym że na D jedzie maszyna na tylko 4 biegach a czasami przy starcie (zawsze)blokuje skrzynie i zaczyna się jazda na jednym biegu bo zapala się żółta zębatka...-zaczynam szukać skrzyni 4HP18...i wcale nie jest mi wesoło.....W związku z tym mam kolejne pytanko do ujeżdżaczy bmw-jak wielkie przedsiewzięciem jest wymiana takiej skrzyni, czy trzba wyciągać silnik??masakra-maszyna jest mi bardzo na codzień potrzebna a tu taka niespodzianka.......pozdrawiam...wszystkich...