Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie miałem w mojej beemce oryginalne radio bmw i zamontowałem Pioneer DEH40MP. Radio gra cała elektryka działa, kontrolki na desce od oleju, absu itd też się świecą ale wogóle nie reaguje na przekręcenie stacyjki wskaźnik paliwa, obrotomierz, prędkościomierz, chłodzenie, nie zapala się również licznik kilometrów. Auto jeździ tylko się tak nie da bo wskaźniki są na zero. To napewno stało się po odłączeniu oryginalnego radia z beemki. Błagam pomóżcie może ktoś wie co jest grane. Bezpieczniki były sprawdzane i są ok.

To moje autko to E36 95 roku 316i

Podaję wam swój adres:

[email protected]

Opublikowano
odlacz radio i zobacz czy licznik dziala jak nie to moze naruszyles jakos kable od liczniika a jak to bedzie ok to chyba padla ci taka kostka co wchodzi do tylnego mostu
Kocham moja Czarnulkę
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Nieumiejętnie zrobiłeś tę operację. W najlepszym wypadku przypadkowo odciąłeś masę zegarów a w najgorszym spaliłeś płytę główną zegarów. Intuicyjnie musisz posprawdzać wszystko od A-Z.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Prawdopodobnie rozłączyłeś pzrypadkiem jakąś kostkę lub wtyk od zegarów. Czy napewno sprawdziłeś wszystkie bezpieczniki?

Uszkodzenie zegarów mało prawdopodobne.

Opublikowano
Sprawdzę jeszcze raz bezpieczniki tą kostkę też. Jeżeli nic z tego to chyba czeka mnie wizyta w serwisi nie? Z góry dzięki za odp.