Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałem się zapytać jakie powinny być obroty gdy z rana zapalam swoją BeMkę?Bo jak miałem Omegę to z rana zawsze miała ponad 1100 obrotów a moja bunia ma zawsze z rana około 700!!!Czy tak powinno być?Oczywiście zapala,ale raz się zdarzyło że zostawiłem ją na zewnątrz i musiałem podgazować żeby zapaliła.Czy BMW ma jakieś ssanie czy coś takiego?Boję się,że w zimę w ogóle mi nie zapali :cry2: Help :modlitwa:
Freude am fahren...
Opublikowano

Wszystko jest jak należy.

Nie szukaj dziury w całym.

Opel też pomału nauczy się stabilizować obroty silnika.

A jak chcesz coś więcej to napisz jaki masz model!

Opublikowano
Moja bunia to E36 318 z silnikiem M40,rok produkcji 09.07.1993.Coś pomożesz?A w Oplu silnik chodził jak szwajcarski zegarek.A tu w BMW te obroty są chyba za małe.Czy tak ma być?Zapali w zimę?
Freude am fahren...
Opublikowano

Nie porównuj opla do Bmw,a nigdy nie porównuj obrotów na biegu jałowym.masz normalne objawy,i nie martw sie autko na pewno zapali w zimie! :cool2:

Opublikowano

Jak nie telepie calym silnikiem od zbyt niskich obrotow to bym wogole to olal.

A do zimy jeszcze daleko, zobaczysz co wtedy sie bedzie dzialo...

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano

Nie porównuj opla do Bmw,a nigdy nie porównuj obrotów na biegu jałowym.masz normalne objawy,i nie martw sie autko na pewno zapali w zimie! :cool2:

No wiesz,wg. mnie Opel jest ciut lepiej wyposażony,plastiki tak nie trzeszczą,są lepiej spasowane,silnik cicho chodzi,łatwo zapala...no ale za to skrzynia i osiągi w BMW są już lepsze.Co do ostatniego zdania to masz rację,nie będę się zamartwiał.BMW to inny typ samochodu i mimo,że coś w nim trzeszczy to ma coś w sobie co mnie tak do Niego ciągnie :mrgreen:

Freude am fahren...