Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
padła mi żarówka w podświetleniu zegarów. czy ktoś mi powie jaki tą są żaróweczki żebym mogł kupić zanim rozbiorę licznik i czy do podświetlenia komputera też ida takie żaróweczki czy inne bo też mi nie świeci...
Opublikowano
W liczniku są większe niż w komputerze. Z tego co pamiętam to w kompie są takie same jak w liczniku ale od kontrolek typu ( kierunki, ładowanie, ciśnienie oleju, abs, itp). Przy oświetleniu licznika są większe jedź do jakiegoś sklepu gdzie sprzedają części do bmw albo do jakiegoś lepszego motoryzacyjnego powinni wiedzieć, a jak nie to wyciągnij licznik i dopiero szukaj. Pozdroo
Opublikowano
i jeszcze jedna chyba dobra rada. zanim zaczniesz wyciągać zegary lepiej sciągnij sobie kleme z aku bo moze komp złapać błęda i bedzie ci świeciła kontrolka od air bagu
Opublikowano

Takie masz do podświetlania zegarów:

http://img508.imageshack.us/img508/7069/166430273ij0.jpg

A takie masz do komputera oraz do licznika ale do kontrolek i jak się nie mylę do wskaźnika temperatury i paliwa

http://img507.imageshack.us/img507/7572/165191253fj8.jpg

Wymieniałem to wiem :) kupowałem na allegro :)

Oczywiście nie patrz na wielkość zdjęć :)

Te do zegarów są większe od tych do kompa :D

Nie musisz zdejmować klemy z akumulatora. wystarczy tylko żebyś pamiętał żeby na ściągniętych licznikach nie przekręcać stacyjki :)

Pozdrawiam

Opublikowano

... nygus - prawidłowe fotki żarówek wkleił Ci marcie do podświetlenia zegarów 12V/3W te bez paltikowego cokoła bo wkładasz je do oprawki a do podświetlenia kontrolek 12V/ 1.2 W -z plastikowym cokołem .

- te które Ty znalazłeś to 12V/5W - do bocznych kierunków i podświetlenia tablicy rej - w liczniku dają za dużo ciepła , w ostatećzności możesz je włożyć i jeździć na przyciemnionych podświetleniach przęłączników - nikt Ci nie zabroni , w ostateczności szybciej wyschną kondesatorki w liczniku ...

o żarówki możesz pytać w każdym moto - różnica jest tylko w cenie za szt.

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
... nygus - prawidłowe fotki żarówek wkleił Ci marcie do podświetlenia zegarów 12V/3W te bez paltikowego cokoła bo wkładasz je do oprawki a do podświetlenia kontrolek 12V/ 1.2 W -z plastikowym cokołem .

- te które Ty znalazłeś to 12V/5W - do bocznych kierunków i podświetlenia tablicy rej - w liczniku dają za dużo ciepła , w ostatećzności możesz je włożyć i jeździć na przyciemnionych podświetleniach przęłączników - nikt Ci nie zabroni , w ostateczności szybciej wyschną kondesatorki w liczniku ...

o żarówki możesz pytać w każdym moto - różnica jest tylko w cenie za szt.

Nie chcialem kombinowac :)

Hehhe, chcialem sie zapytac bo mam ciezki tylek ostatnio i wolalem zamowic z allegro zamiast chodzic do sklepu. Ale fakt, 3W to to samo co 5W.

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam nie mogłem znaleść 3W żaróweczek dostałem tylko 5W czy mozna je zastosować do podświetlenia deski, czy są jakieś większe przeciwskazania?
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...