Skocz do zawartości

E36 Touring 323i--podobno można łatwo rozkręcić do 193ps?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam E36 Touring,1997 rok,podobno ten silnik można łatwo rozkręcić do 193PS,jeśli ktoś wiek jak to proszę o informację.Z góry dzięki.
Opublikowano
mam E36 Touring,1997 rok,podobno ten silnik można łatwo rozkręcić do 193PS,jeśli ktoś wiek jak to proszę o informację.Z góry dzięki.

Ludzie poszukajcie jak cos napiszecie,juz bylo o tym pisane na tym forum przeze mnie i nie tylko kilka razy............

1)glowica

2)dolot

3)wydech kompletny (bez wyciecia katow)

4)elektronika

5)filtry

6)swiece

7)wałki

.............

i kilka innych pierdół :twisted: :twisted:

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie lepiej od razu zainstalowac supercharger? :wink:

Zamiast wydawac pieniadze na filtry powietrza, oprogramowanie, wydech, walki lepiej zaoszczedzone pieniadze wydac na porzadny supercharger.

Efektem takiego tuningu (7psi w przypadku 2.5 litrowego silnika) bedzie nie 193hp a okolo 320hp.

Zadne E46 M3 ani E36 M3 nie beda wtedy straszne dla takiego sleeper-a.

:twisted:

Opublikowano
a ile wtedy taki silnik wytrzyma?? więcej niż dwa tygodnie? :) bo jak tak to ja zainstaluję superchargera u siebie :) takiego jak w silnikach hemi :)
Opublikowano

Nie lepiej od razu zainstalowac supercharger? :wink:

Zamiast wydawac pieniadze na filtry powietrza, oprogramowanie, wydech, walki lepiej zaoszczedzone pieniadze wydac na porzadny supercharger.

Efektem takiego tuningu (7psi w przypadku 2.5 litrowego silnika) bedzie nie 193hp a okolo 320hp.

Zadne E46 M3 ani E36 M3 nie beda wtedy straszne dla takiego sleeper-a.

:twisted:

Dokładnie,zgadzam sie z Toba tyle tylko ze w miare "fajny" supercharger nie jest tanią inwestycja w stosunku do podpunktow ,ktore wymienilem kilka postow wyzej.

Marco 665 wszystko zalezy od silnika i jego modyfikacji oraz jakosci wykonania.

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!