Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich jestem tu od niedawna.Tak jak w temacie mam problem z wyciekajacym olejem miedzy skrzynia a silnikiem.Prosilbym o fachowa pomoc co to moze byc czy jakis simerink w skrzyni czy uszczelka jaki byl by koszt takiej naprawy?Podobny problem mam z kolem gdzie znajduje sie pasek klinowy ten na korbowodzie i mam pytanie czy ten wyciek tu bedzie spowodowany zurzytym simeringiem czy czyms powaznieiszym.Dodam ze olej jaki uzywam to 0w-40 castrol rs a silnik m42 1.8 is.Dodam ze nigdzie indziej nie ma zadnych wyciekow autko nie kopci nic z tych rzeczy tylko wlasnie z tych miesc co opisalem leje sie olej chyba najbardziej jak silnik jest uruchomiony bo w garazu nie zauwarzylem zednych plam oleju.Wiec prosze o pomoc i koszt ewentualnej naprawy chyba ze jest ktos kto potrafi usunac ta uster zawsze idzie sie jakos dogadac.Z gory dziekuje za wszystki odpowiedzi na mojego posta!
Nic wiecej nie trzeba mówic BMW
Opublikowano
Witam !! Przyczyną wycieków są simmeringi żużyte sa twarde juz i należy je wymienić. A z łaczenia to leci ci z silnika bo pod kołem zamachowym znajduje sie uszczelniacz . A to trzeba skrzynie biegów wyciągnąć zeby go zmienić.
Opublikowano
Dziekuje za tak szybka odpowiedz!!! Interesowal by mnie jeszcze koszt takiej naprawy bo za zdjecie skrzyni to mnie ladnie skasuja bo ta pierwsza usterka to chyba zaden problem???
Opublikowano
na bank tak jak mój przedmówca napisał to zimeringi na wale po obu stronach( troszkę cię skasują )jak silnik ma już duży przebiek to zalej gęstrzy olej napewno zchamuje znacznie wycieki
Opublikowano
Witam dziekue za pomoc ale oleju nie bede wymienial na gestrzy to nie ma sensu wole naprawic wyciek koszt robocizny 240 zl wiec nie jest tak zle.Przebieg dodam ze jest to 170000 km a olej na jakim jezdze to 10w 60 Castrol Racing.Z gory dziekuje wszystkim napisze jak juz bedzie zrobione czy to bylo to :mrgreen: