Skocz do zawartości

1. Mniejsza kierownica 2. Rekawiczki na lato

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.

Mam bardzo ladna oryginalna M-kierownice z airbagiem, problem tylko ze jest normalnej dla E36 wielkosci czyli jak na moj gust OGROMNA.

Czy sa jakies sensowne alternatywy o mniejszej srednicy, ale z airbagiem? Moze od E46 pasuja? Sa mniejsze?

2. Przez zime jezdzilem w skorzanych rekawiczykach.

Zrobilo sie cieplej, wiec sie ich pozbylem, niestety kieruje mi sie bardzo niefajnie.

Przyzwyczailem sie do tego, ze w skorze wystarczy lekki docisk/uscisk aby krecic kierownica. Bez rekawiczek kierownica sie slizga.

Macie na to jakis patent?

Moze jakas firma robi cos przewiewnego dla kierowcow na lato, a moze mozna zwiekszyc tarcie na skorze kierownicy jakims srodkiem?

-- Just --

E36 328 '97 sedan, manual

lekko dlubniete, 211 KM 273 Nm

Fotki i opis:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=51993

E30 S50B32 swap

ok 320 KM i 340 Nm... wkrotce zmierze.

Opublikowano

Ja na kierownicy mam dość miękką skórę, także się dłonie nie ślizgają.

A rękawiczki tak jak poprzednicy napisali - rowerowe - one właśnie z założenia mają dawać dobry chwyt, a letnie są przewiewne (choć w lecie na rowerze jeżdżę bez rękawiczek, bo w każdych mi gorąco :lol: - no ale w rowerze nie mam klimy...).

Opublikowano
Odnosnie kierownicy jest jakiś patent na mniejszą? Bo u mnie też jest oryginalna z airbagiem ale jak dla mnie za duża. Czy jest jakaś mniejsza z airbagiem ?
Opublikowano
Just jezeli chcesz jezdzic w rekawiczkach to udaj sie do sklepu sportowego i kup sobie rekawiczki do gry w golfa, troche gram w golfa i polecam rekawiczki Nike (sa wykonane naprawde z cieniutkiej skorki)
Opublikowano
Just jezeli chcesz jezdzic w rekawiczkach to udaj sie do sklepu sportowego i kup sobie rekawiczki do gry w golfa, troche gram w golfa i polecam rekawiczki Nike (sa wykonane naprawde z cieniutkiej skorki)

Sprawdze. Sadzac po opisie dokladnie o takie mi chodzi: cienka skorka i bez zadnych wzmocnien jak w rowerowych.

A co z mniejsza kierownica ? Moze z innego modelu? Z3 ?

-- Just --

Fotki i opis:

E30 S50B32 swap

Opublikowano
kolego JUST, w rękawiczkach to prowadzi się tylko MASERATTI, nie wypada jeżdzić takim autem bez :nienie: idealne bylyby takie robione do MASERATTI ale balbym się sprawdzać ile kosztują w salonie :D
Opublikowano

Znajdz mi dwie takie same cienkie, czarne rekawiczki do gry w golfa a cie ozloce...

- 90 % jest tylko lewych

- jak sie zdarzaja lewe i prawe, sa tylko biale

- jak sa cudem prawe i lewe i ciemne to sa grube na deszcz albo na zime

Zwariowac mozna... w jakim sporcie jeszcze uzywa sie cienkich, skorzanych i ciemnych rekawiczek?

-- Just --

Fotki i opis:

E30 S50B32 swap