Skocz do zawartości

535i R6 M30 długo kreci zanim odpali i drży na wolnych obr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam jeszcze jedno pytanie skoro juz jestem na forum. Samochód jak jest zimny trzeba krecic pare sekund zanim odpali a nawet trzeba krecic drugi raz. Po odpaleniu kuleje(troszke go telepie) na wolnych obrotach i swieci sie lampka oleju.Jak dodam gazu gasnie a samochód dalej delikatnie trzesie. Jezdzi super (około 7,7 do 100km/h- sprawdzone kilka razy max było około 250-licznikowe, teraz mam sekwencje i jest 240)tylko dziwnie wchodzi na obroty tzn naciskam gaz i puszczam bardzo delikatnie- tak kilka razy a on słabo na to reaguje i drży przy wskakiwaniu na obroty, jak wcisne mocniej to wkreca sie ładnie. Jak jest ciepły po zgaszeniu odpala super, na dotyk, ale dalej delikatnie go rzuca na wolnych.Co moze być przyczyna? kopułke i palec wymieniłem. Czy zawory w M30 sa regulowane manualnie?

Prosze o propozycje bo juz sie do tego przyzwyczaiłem ale moze czas cos zmienic na wiosne :lol:

Edytowane przez RoniN35
Opublikowano
silnik krokowy-moze sie zacinac,sprwdz czy klapa w przeplywomiezu chodzi-jak jezdzisz na gazie i ci strzelil to moze ja wygielo i jest nie domknieta