Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar wymienić amortyzatory przednie na bilsteiny b4 i zastanawiam się czy trzeba będzie wymienic też podtawy sprężyn od orginalnych amortyzatorów BMW.

Spotkałem się z dwiema rozbieżnymi opiniami :

koleś z allegro który sprzedaje bilsteiny b4 mówi że trzeba wymienić też te talerze sprężyn bo icg mocowanie na amortyzatorze jest inne niż w orginałach

natomiat inny koleś mówi że bilsteiny b4 są takie same jak orginalne amorki i wszystko będzie pasowało

Co wy o tym sądzicie? Czy koleś z allegro usiłuje mnie naciągnąć czy jednak ma racje?

Dzięki za ewentualne porady

Opublikowano
W katalogu amortyzatorów bilstein znalazłem że talerze sprężyn montuje się seryjne . Czy jest duży problem z zamontowaniem tych talerzy?
Opublikowano
Ja miałem taki przypadek z talerzami że jeden pękł i przeciął mi oponę, amorki firmy Sachs.
Opublikowano
Witam ponownie. Ja z doświadczenia osobiście miałem trochę kłopot bo nie mam prasy, samym młotkiem ciężko jest te talerze nabić na amor. Amor kompletny z talerzem jest około 30-40 pln droższy od samego amorka. Lepiej dać więcej a bedzie fabrycznie zmontowane, no chyba że tak jak mówiłem ktoś ma prase albo jakiś inny patent na talerzyki.