Skocz do zawartości

320d 136 KM Czy stosujecie dodatki czyszczące do paliwa ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o specyfiki typu STP, które dodaje się do paliwa i które mają za zadanie przeczyścić wtryskiwacze ... gdyż auto ma nieznaną przeszłość i choć jeździło w Niemczech to jednak nie wiadomo jak bardzo jest wyeksploatowane ...

Powiem tak ... mam spore obawy !!! ... bo słyszałem, że takie specyfiki mogą zaszkodzić ... np. zamiast przeczyścić to jeszcze bardziej zatkają wtryski ...?!?!?!?!?!? CO WY O TYM MYŚLICIE??

Jaka jest skuteczność tych środków ... według was czy są warte użycie ... jeśli tak to jakiej firmy ??

Pytam o to bo w moim aucie 320d 136KM po zalaniu baku dwa razy paliwem BP Ultimate Diesel ... Osiągi zmieniły się WYRAŹNIE NA +++ ... W między czasie nie było w tym aucie nic robione ... więc ta zmiana może wynikać WYŁĄCZNIE z tego ... I chodzi mi tu nie o jakieś tam minimalne zmiany ale o naprawdę spore !!! Auto które zaczynało jechać od ok. 2500 teraz całkiem ładnie zbiera się od 1900 tys. obr.

I tak sobie myślę skoro to paliwo tak pomogło to czy ... gdybym zalał tego typu specyfik nie było by JESZCZE LEPIEJ ...??

Co o tym myślicie ??

Takie sobie BMW by TTC Kraków ;-)

http://images21.fotosik.pl/401/c4c86dad2f2897d0.jpg

Opublikowano

witam

dobre paliwo powinno wystarczyć autko nie jest stare wiec syfu w zbiorniku nie powinno być...... nie jeździj do zera czyli na rezerwie wymieniaj flterek paliwa i tankuj dobre paliwko

a przed dodatkami ostrzegam rzeczywiście mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc tak było w moim przypadku po dolaniu takiego dodatku rozszczelniła sie pompa wtryskowa i miałem tylko z tego powodu wydatki............. teraz tankuje na dużych stacjach nic nie dolewam i jest ok

pozdro Tomek :)

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)