Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc właśnie .Norma to 500.Przy oniżonej masie powietrza komp redukuje moc. Sam to odczułem po zmianie przepływek - 230 i 300.Auto muł.Nie mogłem się włączyć na rondo.A moje oryginalne - 390 i 600.

Pierwsza daje za mało,druga za dużo. Ale auto po mieście nieżle sobie radzi.

Co będzie jak obydwie będą miały po 500.

Czekamy na opinię z servisu Marcina.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wyszukałem przepływki " Mitron" produkcji USA. Podobno lepsze niż Boscha.Jutro mam możliwość ich przetestowania. Oczywiście fabrycznie nowe. Po teście na kompie podam info.

A cena - w/g mnie rewelacja - 350 brutto.

Pozdrawiam.

PS. Jak testy wyjdą b. dobrze mogę takie przepływki załatwić.

Opublikowano

jestescie lepsi i tansi niz diagnostyka w aso

zapalcilem 250zl i czekalem 2.5 godziny tylko po to zeby dowiedziec sie ze mam zwalony jeden przeplywomierz co juz sam zdazylem wywnioskowac

zamieniali je stronami i mierzyli zeby byc tego pewnym, jeden podaje duzo mniej niz drugi

ot i cala filozofia :)

trzeba kupic nowy, prawie 1500zl kosztuje nowy w aso

albo, ponowie pytanie, niech ktos tam zerknie w te titsy, etk czy cos tam i powie czy od innego modelu pasuje, bo moze da sie zalatwic tanio uzywke z demontazu

bo ze uda sie zalatwic od 740d taka uzywke to watpie ;)

eee, #$%^&^ kumpel mi podrzucil

http://allegro.pl/item202725104_przeplywomierz_bmw_e46_316_318_z3_bmw_7_e38_740d.html

250zl, to co brac??? nie? :)

w sumie to juz dalem kup teraz :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Poza tym, Marcin masz taki sam kolor bm-ki .

Widać,że ładnie utrzymana.

tez listwy masz srebrne?

miedy innymi mam jeszcze webasto, sportowe siedzenia z walkiem, czujniki cisnienia, tylne rolety, podgrzewane tylnie siedzenia z elektr zaglowkami i szeroka navi

ale nie mialem oslon pod silnikiem, wlasnie zamowielm 2 w aso, ponad ....1200zl

i musze zlikwidowac wyciek miedzy silnikiem a skrzynia, poza tym wszystko ok, nie liczac tego przeplywomierza :)

Opublikowano

Nie polecam. To Chińczyk.Nie trzymaja normy. Jutro testuję przepływki z USA.Podobno są lepsze niż bosch. Podam wyniki.Cena brutto - 350 pln. Zobaczymy.

Nie mam tylko podgrzewanych tylnych siedzeń i rolety. Listwy mam czarne.

Duża navi z Tv , GPS i siedzenia wielokonturowe, system zachowania odległości , park system, ciemne oryginalne szyby - podwójne.System audio Profesjonal. 10 poduch i wiele innych bajerów.Oby te przepływki sie sprawdziły.

Opublikowano

chinczyk? ale bosch, pudelko tez bosch'a

na czym polega system zachowania odleglosci??

podwojne szyby tez mam, audio zwykle, 10 poduch tak samo, pdc tez

Opublikowano

Ja też bym się na to nabrał. Przeczytaj uważnie ofertę. Zdjęcie jest przykładowe!!!!!. Nie daj się wpuścić w maliny.

Podaj , jakie miałeś wartości rzeczywistej masy powietrza. To ważne.

Opublikowano

ee, dobra, juz go kupilem, ma gwarancje, przetestuje

masy mam takie

rechts 445,5

links 386.1

i mam cos takiego jeszcze

luftmasse 1st (gemittelt) 416.0

luftmasse Soll 481.0

powiedzieli ze prawy jest zwalony

Opublikowano
To Masz obydwie poniżej normy- 500. Srednią masz 416- za niska.Sprawdż na kompie tą nową przepływkę. Może będzie dobra.
Opublikowano

Dzis załozylem przepływki amerykańskiej firmy Mitron platinium.Nie zdążyłem sprawdzić na trasie. Ale na postoju wkręca obroty jak nigdy dotąd. Jutro test na trasie. Trzymajcie kciuki.

Pozdrawiam.

Opublikowano

No więc panowie po problemie. Dziś testowałem te nowe przepływki na obwodnicy Kielc.Auto torpeda!!!!.Kilka razy dałem do oporu i przyśpieszenie do 200 km/h jakiego dątąd nie miałem. Płynnie , moc że wciska w siedzenie.Od startu , po wciśnięciu do dechy nie ma tego tzw.zamulenia.Po prostu rewelacja.Nawet bordcomputer pokazuje właściwe zużycie paliwa.Przedtem zawyżał o ok. 2-3 litry.

Nareszcie!.

Pozdrawiam.

Opublikowano

kriss, czy ten znajomy ze sklepu ma więcej przeplywek?pogadaj z nim i jak cos to daj jakie namiary.

napisz ile pali w trasce po reaktywacji?

pozdrówka,

jak to bedzie "to" - to browar masz jak w banku.

Opublikowano

kriss, czy ten znajomy ze sklepu ma więcej przeplywek?pogadaj z nim i jak cos to daj jakie namiary.

napisz ile pali w trasce po reaktywacji?

pozdrówka,

jak to bedzie "to" - to browar masz jak w banku.

Opublikowano

wlasnie, jak spalanie?

ja jadac na a4 140-190 to mam okolo 10l, nawet 10,5 pod 11l jak ostro deptam

ale to na odlaczonych przeplywomierzach

jak bardzo sie staram dochodze do 8l, ale to predkosc max 90-100km/h z leciutka noga

srednio 9 przy normalnej jezdzie w trasie

jestem ciekaw do ilu i czy w ogole mi zejdzie spalanie jak beda przeplywki sprawne

Opublikowano

Przed awarią, na trasie Kielce- Warszawa spalił średnio 7,6 l/100km.

Po awarii na trasie Kielce - Kraków bordcomuter pokazał 10,5 l/100km.

Teraz w mieście , przy dużych korkach 14,5.Sądzę,że w trasie znów pojawi się nieco ponad 7 litrów.A do Wa-wy nie oszczędzałem auta.Sam jestem ciekaw ile wyjdzie na trasie. Ale czuję ,że mniej. Lekkie wciśnięcie gazu powoduje niesamowite przyśpieszenie. Dotąd tego nie miałem.

W razie czego -kontakt 609-202-200 - Krzysiek Mazur

Opublikowano

Dziś zrobiłem trasę Kielce - Katowice i z powrotem.Wszystko OK. Sytuacja z brakiem mocy/ stan awaryjny silnika / się nie powtórzyła. Silnik dynamiczny i bez niespodzianek.Więc wreszcie wiem na 100% , to przeplywki

Pozdrawiam.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Odswieze troche temat :) Dzis u mnie wystapily podobne objawy jak u Was koledzy. Zaczol zamulac na trasie przy ok 160 km/h jechal jak tramwaj. Zatrzymalem sie odpalilem ponownie i poszedl znowu jak burza. Czy te przeplywki amerykanskie nadal aktualne i polecane ? Sprawdze w poniedzialek co moje pokaza. Filtry wszystkie mam nowe oryginaly.

Jeszcze jedno jak sie zatrzymalem to nie slyszalem swistu turbin. Po ponownym odpaleniu turbiny znowu gwizdaly.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano

nie kupuj zadnych zamiennikow, bo to szkoda kasy

od razu kupuj boscha od niemcow z ebay.de komplet wyjdzie cie jakies 1400zl za 2 przeplywki

ten gosc co mial te mitrony, mi sprzedal 1 mitrona, bo tylko 1 mial, meczylem go telefonami aby sprzedal kolejnego

ale wcisnal mi jakas chinska podrobe i byla lipa

kupilem raz uzywke, 2 przeplywki od tego goscia i rezultat mizerny

wydalem niepotrzebnie jakies 600zl

potem kupilem 2 pitburgi do tdi, uklad w srodku ten sam co w boshu, jest najlepiej, ale to jeszcze nie to, idzie spokojnie 200 i wiecej, ale na niskich obrotach pali duzo, turbiny za pozno sie wlaczaja

dlatego najekonimicznie mi sie jezdzi 200/h :)

na szczescie jezdze glownie po a4

teraz kupuje w koncu 2 nowe bosche, ale jak widzisz od razu moglem kupic te 2 bosche i nie stracil bym niepotrzebnie kasy

z tym ze wtedy nie wiedzialem ze mozna kupic duzo taniej nowe z niemiec, bo u nas to po 1100zl sztuka byly

Opublikowano
Wczoraj wymylem przeplywki benzyna pod cisnieniem. Dzis zrobilem ponad 200 km i nie bylo problemu ale za to zachaczylem sobie dol drzwi o tira :P

pozdrawiam

mavic