Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. jest moze jakis program ktory przetlumaczylby wyrazenia z komputera samochodowego? ostatnio wyswietla mi kilka informacji ale nie wiem dokladnie o co ''mu'' chodzi:PP
Opublikowano

Chodzi Ci o to??

BREMSLICHT - przepalona żarówka światła hamowania

ABBLENDLICHT - światło mijania (przepalona żarówka, uszkodzony bezpiecznik lub obwód)

ANHANGERLICHT - światła przyczepy (uszkodzony bezpiecznik lub obwód)

BETRIEBSANLEITG – instrukcja obsługi

BREMSBELAGE - zużycie okładziny hamulców

BREMSFLUSSIGKEIT - poziom płynu hamulcowego osiągnął MIN

BREMSLI. ELEKTRIK - brak świateł hamowania (stopiony bezpiecznik lub obwód)

CHECK CONTROL - usterka w układzie elektronicznym

GETRIEBEPROGRAMM - usterka w elektronicznym sterowaniu automatycznej skrzyni

HANDBREMSE LOSEN - zwolnić hamulec ręczny

KEIN BREMSLICHT - brak świateł hamowania (przepalone żarówki lub bezpiecznik)

KENNZEICHENLICHT - oświetlenie tablicy rejestracyjnej (jak wyżej)

KOFFERRAUM OFFEN – bagażnik otwarty

KUEHLWASSERSTAND - niski poziom płynu chłodzącego

KUHLWASSERTEMP - za wysoka temperatura płynu chłodzącego

LICHT AN? - włączone światła

NEBELLICHT HONT. - światła przeciwmgielne tył

NIVEAUREGELUNG - samochód przeciążony

OEIST. LENKHILFE – płyn wspomagania kierownicy

OELDRUCK MOTOR - za niskie ciśnienie oleju w silniku. Natychmiast wyłączyć silnik

OELDRUCK SENSOR - czujnik oleju nie działa nie podłączony

OELSTAND MOTOR - poziom oleju w silniku osiągnął MIN

RUCKLICHT – światło cofania (jak wyżej)

NEBELLICHT VON - światła przeciwmgielne przód

SENSOR OELSTAND - uszkodzony czujnik poziomu oleju

SPEED LIMIT - informacja o przekroczeniu zaprogramowanej prędkości

STANDLICHT – przepalona żarówka światło postojowe (jak wyżej)

TANDLIHT – przepalone żarówki świateł pozycyjnych

TUR OFFEN – drzwi otwarte

WASCHWASSERSTAND - niski poziom płynu do spryskiwaczy

Opublikowano
dzieki za szybki kurs:] a wiecie moze czy mozna zmienic jezyk komputera w mojej bmw na polski?

jest kilka jezykow do wyboru, ale poki co nie wprowadzili w standardzie polskiego

nie lubia nas za granica, czy co ? ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
dobra jak już tak tłumaczycie. czy ktoś może mi powiedzieć co to znaczy PRERISCALDAMENTO mam włoski język w kompie w e39. Pozdrawiam
Opublikowano

Witam jesten nowy na forum :) wiec jak cos nie tak to mnie poprawcie :)

wyskoczyl mi komunikat tej tresci "Kennzeichenl.prufen" zapala sie przy zapalaniu auta i przy gaszeniu jak wyciagne ze stacyjki klucz .

prosze o odpowiedz bo mnie to troche martwi (nie lubie życ w bezwiedzy)

dzieki i do zobaczyska :)

Arturo

Opublikowano

oswietlenie tablicy rejestracyjnej.

prawdopodobnie przepalona zarowka.

komunikat zapala sie i gasnie tak jak napisales,

ale w miedzyczasie nie znika (mozesz go odczytac)

naciskajac prawy przycisk na zegarach.

wtedy zobaczysz wszystkie komunikaty z kompa.

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie moja żona jechała i wyswietliło jej sie cos takiego ale nie pamięta dokładnie jak to sie pisze "Geschtromtiptronik " Czy może wiecie o co chodzi i auto zaczeło wtedy szarpać tak. Mam auomat ze skrzynią %hp24 :modlitwa: :modlitwa:
Opublikowano
Już po problemie !!! Wymieniłem sprzęgło bo padlo i dolałem 3litry oleju i jest super !!! :D :D :cool2: Dziekuje za porady !! Gdzie mozna kupić filtr dobeej jakosci do skrzyni w rozsadnej cenie !!!
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

siema , chłopaki a da sie wymienic najlepiej komputer ? bo radio mi sie zacina ;( na test jak biore to działa ?...

Swieci mi sie tez kontrolka PODUSZKI i do tego mam 4 komunikaty głownie dotyczace swiateł ale one działaja a mimo tego ciagle mam komunikaty ? i jeszcze nie działaja mi swiatełka w srodku te okrogłe. małe a wszystkie bezpieczniki sa 100% . poradzcie cos - jestem miłosnikiem bmw i nim zostane ale musze cos zrobic..

Opublikowano

musisz napisać jakie to komunikaty...

a co do kontrolki poduszki to też mogą być różne przyczyny , zaczynając od braku poduszki kończąc na nieumiejętnym odłączeniu akumulatora!!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

a wiec komunikaty to:

- ruchlicht prufen

- KENNZEICHENL prufen

- NEBELLICHT VON prufen

- NEBELLICHT hi prufen

CHODZI O TO ZE WYSKAKUJA MIMO TEGO ZE TE SWIATŁA DZIAŁAJA BEZ ZAZUTU .. A CO DO PODUSZKI MOGŁO TAK WSUMIE BYC , CO MOZNA ZROBIC?

Opublikowano
jezeli dobrze zrozumialem, to chcesz wymienic komputer, zeby ustapily te usterki ( nie wyswietlalo ich ) ? :jawdrop:
Opublikowano
a wiec komunikaty to:

- ruchlicht prufen

- KENNZEICHENL prufen

- NEBELLICHT VON prufen

- NEBELLICHT hi prufen

CHODZI O TO ZE WYSKAKUJA MIMO TEGO ZE TE SWIATŁA DZIAŁAJA BEZ ZAZUTU .. A CO DO PODUSZKI MOGŁO TAK WSUMIE BYC , CO MOZNA ZROBIC?

To nie wina komputera, tylko styków przy światłach. Sprawdź je, przeczyść - powinno pomóc.

Opublikowano
Być może masz problem z żarówkami. Jak kolega wyżej pisze, zacznij od styków (np. wyjmij przekaźniki i przeczyść je - mi to pomogło w przypadku STANDLICHT - świateł pozycyjnych, które miałem a które komputer twierdził że nie są OK), a dwa - może któraś z żarówek się przepala...? Ja tak mam ze światłami hamowania, włożyłem nie równe sobie żarówki i mam komunikaty o światłach hamowania.

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano
z tego co piszesz to masz problem z oświetleniem tablicy rejestracyjnej , światłami przeciwmgielnymi z przodu i z tyłu, więc włącz je i sprawdź może po prostu nie zwróciłeś uwagi na światła przeciwmgielne.....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
rzeczywiscie na dwa komunikaty pomogło(przeczysciłem , poruszałem) z tamtymi pozostałymi komunikatami bede musiał zyc :) . dzieki za rady chłopaki :cool2: .. a jeszcze mam takie pytanie - mam telefon w bmce ,chciałbym go uzywac ale niewiem jaka karte trzeba włozyc lub co nalezy zrobic aby z niego korzystac w polsce??? .. było by super jak byscie wiedzieli cos na ten temat ..pozdrawiam
  • 1 rok później...
Opublikowano
Ludzie, już drugi dzień po przekręceniu kluczyka w pozycję 3 wyświetla mi się komunikat PROG który po jakimś czasie gaśnie. Co znaczy ten opis ???

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

• 1 miesiąc temu...