Skocz do zawartości

Nie wchodzi drugi bieg, pomocy !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wczoraj mam problem, jak chcę wrzucić dwójkę to mi skrzeczy jak by zęby się rwały. :(

Kolega mi powiedział ze to mógł paść synchronizator II biegu.

Wie ktoś coś na ten temat. Jakie są koszty naprawy. :8)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli rzeczywiście poleciał synchronizator to moim zdaniem koszt remontu skrzyni przewyższy zakup używanej w dobrym stanie....

Czy przy wrzucaniu innych biegów też występują podobne objawy?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja powiem to samo , raczej poleciał synchro i ratuje Cie wymiana skrzynki , chyba ze machanikujesz sam i cena nowej czesci bedzie niska.

Narazie co moge doradzic to przed wrzuceniem 2 biegu rób przegazówki i moze zgrzyt bedzie mniejszy. Jak dłuzej tak pojezdzisz to skrzynia do wyrzucenia na złom będzie.

Koszty wymiany to ok 200zł skrzynka i ze 150 - 250 robota :? Przy okazji jakbys wyjał skrzynie warto zobaczyc czy sprzegło sie nie konczy.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano
U mnie i u kumpla dwójka zawsze jakoś ciężko wchodziła, szczególnie jak jest zimno. Skrzynie są dość tanie a i samemu można ją wymienić, to nie takie trudne, a można zaoszczędzić ;)
Opublikowano
Kup skrzynie biegów bo tej się nie opłaca nawet naprawiać. Zmienić tez możesz samemu nie ma dużo roboty (ja już to robiłem dwukrotnie), a w warsztatach wołają za taką usługę około 250 zł w górę. Pozdroo.
Opublikowano

mam to samo w e36 i na 100% winny jest synchronizator,

mam tak od jakiegoś 1,5 roku ale teraz to nawet jak są dodatnie temperatury to 2 zgrzyta i wyskakuje za pierwszym razem.

sposób na to jest taki że wrzucasz 2 przy nie zawysokich obrotach lub robisz to energicznie do oporu, ale najlepszy to wymiana.

Opublikowano
ciezko wchodzace biegi moga byc tez spowodowane nie odpowiednim doborem oleju

Dzięki za odpowiedz, dodam że całkowicie nie wchodzi drugi bieg.

:jawdrop:

Pozdro