Skocz do zawartości

Nie ma (nie dziala) kontrolka cisnienia oleju???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Od kad kupilem samochod jeszcze nigdy nie zadzialala kontrolka, nawet sie nie zapala przy przekrecaniu kluczyka, czy nawet przy robieniu testow zegarow, zmienialem zaroweczke, dalej nic, gdzie moze byc tego przyczyna?? (samochod mam obnizony na tyle ze czesto stukne gdzies misa olejowa, wiec przydala by mi sie ta kontrolka...)

p.s tak samo nie dziala mi kontrolka od hamulca recznego

p.s sory ze nie ma polskich znakow ale pisze zza granicy...

Z gory dziekuje za kazda sugestie

Opublikowano
Czesc! a masz podlaczony czujnik cisnienia oleju? Ja za gowniarza kupilem sobie poloneza i bylem tak zajarany nim, ze tego nie sprawdzilem a koles specjalnie odlaczyl czujnik i co sie okazalo moj wujek musial mi remontowac silnik :D
Opublikowano
no wiec znalazłem ten czujnik, jak się patrzy to jest on u mnie na bloku zaraz za filtrem oleju, ale zdejmowałem wtyczkę i nakładałem z powrotem i dalej to samo jak nie ma tej kontrolki to nie ma, a może coś w elektryce? albo w kompie, bo nawet na teście zegarów ona się nie zapala, hmmm nie mam pomysłów :(
Opublikowano

no wiec robiłem testy i jestem pewien, że to gdzieś kable, a znalazłem już kontrolki które nie działają,

1. Ciśnienie oleju w silniku

2. Układ hydrauliczny hamulca (od ABS i grubości okładzin działają normalnie)

3. Hamulec ręczny

może to zbieg okoliczności, a może te kable mają wspólną wtyczkę i wypadła, ale gdzie jej szukać :( pomocy :)

Opublikowano

Mnie ten temat tez akurat interesuje.

Niech inni userzy benzynowych E36 powiedza czy im sie pali kontrolka od oleju.

W instrukcji jest napisane:

http://images20.fotosik.pl/74/ded64fe9dca55e9f.gif

Czy wiec ta kontrolka jest tylko w dieslach?

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!!!

apropo pytania od nygus-a7 tak w E36 znajduje się kontrolka ciśnienia oleju i pali się ale tylko przy uruchamianiu silnika,następnie po ok 2 sekundach powinna zgasnąć zapalenie się tej kontrolki i zgaśniecie po tych 2 sek. to znak ze jest wszystko wporządku. jeżeli kontrolka się pali w czasie jazdy to najczesciej znak że czujnik ciśnienia oleju jest do "bani"

Opublikowano (edytowane)
Witam!!!

jeżeli kontrolka się pali w czasie jazdy to najczesciej znak że czujnik ciśnienia oleju jest do "bani"

:duh: :duh: :duh:

pewnie jest tak samo z kontrolkami od plynu hamulcowego oraz okladzin :?:

Po to jest ta kontrolka, ze jak sie zaswieci to czegos brakuje Buni i trzeba nakarmic, a nie odlaczyc sygnalizator :D.

edit: poprawilem taga quote

Edytowane przez BMWUser

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44383&start=15

BMW Repozytorium - poszukiwani ludzie do prowadzenia sajtu z hostingiem. => PW

--

Staram sie pomoc...

...reklamacje tylko za okazaniem paragonu z pieczatka :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A check control masz? Jeżeli tak, to się nie przejmuj, bo on Cię upomni przy niskim stanie oleju oraz przy ruszeniu na zaciągniętym ręcznym.

Przewód z kontrolki "idzie" prosto do czujnika, więc chyba problem powinien leżeć w przewodach/wtyczkach lub czujniku.

Kai