Skocz do zawartości

Nie pali na 2 i 5 cylindrze na benzynie E34 M20.HELP!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem moja bemka E34 M20 nie pali mi na 2 i 5 cylindrze na benzynie na gazie pali na wszystkie. Sprawdzałem u fachowca od elektroniki to tak mi powiedział i jeszcze dodał ,że cała elektronika jest o.k(czyli sonda, świece, zapłon). Prawdopodobnie są to wtryski albo zatkane albo zapieczone,jak na razie dolałem do zbiornika takiego specyfiku ,który ma niby przeczyszczać układ paliwowy może coś pomoże. Ale czy jak będę jeżdził przez jakiś czas tak na benzynie na 4 garach to nic nie siądzie? Proszę o radę!!! :?:
Opublikowano

jezeli wtryski sa zapieczone lub ztarte to niby w jaki sposob ma ten specyfik pomoc? jezeli nie pezdostaje sie paliwo przez wtryski to nie ma szans ze ten specyfik pomoze, ale jezeli jeszcze troche przepuszczahja to jest szansa. najlepiej je wyciagnc i sprawdfzic czy leje sie przez nie paliwo. ale zdaje sie ze trzba do tego wyciagnac cala listwe wtryskowa.

pozdro adrian:)

Opublikowano
wiem o tym ,że jak są zapieczone wtryski to są do wymiay. Akurat nie o taką odpowiedż mi chodzi czy pooże specyfik czy nie, tyko jaka może być jeszcze przyczyna oprócz wtrysków ,że nie pali na te cylindry i jak się zabrać do wyjęcia wtrysków