Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pamietaj o tym aby nigdy na 24v na kable nie palic ;) bo wtedy to na pewno bedziesz musial wymienic ;)
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
Jak często trzea wymieniac swiece żarowe???? Mam 525TDS 1992 ROK.

Ja wymieniłem około ? 60000? chyba tak. I dalej jest OK...pamiętaj, że kiedy nie odpali Tobie silnik..nie grzej odrazu świec drugi raz! gdyż je przegrzejesz i tak parę razy i do wymiany!

Ja zawsze odczekam około 10 s i wtedy!

Opublikowano
ogolnie nie polecam na 12v ale na pewno juz zabraniam :mrgreen: palenia na 24v zadna swieca zarowa tego nei wytrzyma nie mowiac o innych komponentach ja tak kiedy spalilem mb 124 i wszystkie swiece spalilem dobrze ze to malo skomplikowany samochod bo bog jeden wiec co jeszcze poszlo by z dymem
Opublikowano

czy jest jakas kontrolka na desce ze przepalona jest jakas swieca ??

po czym to poznac ? uwazam ze jak zmieniac to wszystkie na raz. To nie jakis stary golf zeby oszczedzac

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
jak bedzie przepalona swieca to sie wlasnie nie bedzie zapalac ta kontrolka od swiec a co do oszczedzania to tez bym nei oszczedzal ale rozni uzytkownicy i rozne pojemnosci portfela ;)
Opublikowano
jak bedzie przepalona swieca to sie wlasnie nie bedzie zapalac ta kontrolka od swiec a co do oszczedzania to tez bym nei oszczedzal ale rozni uzytkownicy i rozne pojemnosci portfela ;)

ja akurat niemam kontrolki tylko komunikaty po niemiecku wiec moze mi sie pojawi jakis dziwny komunikat

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
a wiec na to wychodzi a ja nigdy nie mialem bmw diesla ale mialem inne diesle i tak to zawsze wygladalo sprawdz sobie na sucho czy grzeja i tyle ;)