Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy autko bardzo osłabło o jakieś 100KM wymieniłem świece na nowe i nic ,przy dodawaniu gazu między 1000 a 2000obrotów aż silnikem częsie w czasie jazdy jakby nie palił na wszystkie świece albo był zalewany a może to jakiś czujnik? Objaw jak by się zaczoł od wymiany oleju i filtra oraz sam drutem skasowałem inspekcję i oli servis( czy to ma coś wspólnego chyba nie?)

Na wolnych obrotach chodzi idealnie cichutko i bardzo równo,

podejrzewam też katalizator, sondy, lub czujnik położenia wału korbowego ale nie chcę wszystkego wymieniać bo to bez sensu.

Autko ma dopiero 117000 przebiegu i jest jak nowe a jechac nie chce tak jak trzeba.

Proszę o mądre i sprawdzone rady lub pomysły. Może ktoś mi zrobi diagnostykę komputerową w okolicy Wrocławia nie drogo bo tutaj we Wrocławiu robią po 250zł za podpięcie nie mówiac o wynikach i naprawie.

[email protected]

tel 663179955

Opublikowano
Koledzy autko bardzo osłabło o jakieś 100KM wymieniłem świece na nowe i nic ,przy dodawaniu gazu między 1000 a 2000obrotów aż silnikem częsie w czasie jazdy jakby nie palił na wszystkie świece albo był zalewany a może to jakiś czujnik? Objaw jak by się zaczoł od wymiany oleju i filtra oraz sam drutem skasowałem inspekcję i oli servis( czy to ma coś wspólnego chyba nie?)

Na wolnych obrotach chodzi idealnie cichutko i bardzo równo,

podejrzewam też katalizator, sondy, lub czujnik położenia wału korbowego ale nie chcę wszystkego wymieniać bo to bez sensu.

Autko ma dopiero 117000 przebiegu i jest jak nowe a jechac nie chce tak jak trzeba.

Proszę o mądre i sprawdzone rady lub pomysły. Może ktoś mi zrobi diagnostykę komputerową w okolicy Wrocławia nie drogo bo tutaj we Wrocławiu robią po 250zł za podpięcie nie mówiac o wynikach i naprawie.

[email protected]

tel 663179955

Zbyt wiele jest możliwych przyczyn tego stanu jaki opisujesz. Diagnostyka za 250zł wskaże Ci żródło kłopotu.Będziesz wiedział co wymienić. Wymienisz sobie sam..

Opublikowano
dziś zatankowałem na takiej małej stacji na terenie jakiegoś zakładu w Sosnowcu i mam podobne objawy ; wolne obroty OK pełny gaz OK ale średni gaz silnik trzęsie i nie przyspiesza . Już to raz przerabiałem na paliwie z JETY . Myśla że jak jutro zatankuję na mej stałej stacji to znowu wszystko będzie OK ! Pozdrawiam
Opublikowano

no dzięki chyba to będzie to byłem na komputerku i facet powiedział mi że mam za ubogą mieszankę paliwową i że to wskazuje na przepływomierz. Faktycznie po odłączeniu wtyczki od niego okazało się że autko pali strasznie gumy i jest szybkie, dlatego zamawiam nowy przepływomierz do swojego autka. Co mnie tylko zastanawia ze jak daję gazu tak słabo ale przyspieszam to trzęsie dalej silnikem w zakresie 2000 obrotów ale gdy dodam więcej to już autko wyrywa jak tornado.

Na przepływomierzu też miałem taka dziurę w zakresie 2000obrotów tylko ze tam autko nie chciało w cale jechać. :mad2: