Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niedługo z kumplem bedziemy szukać E38 koniecznie V8 w manualu i bez gazu. Jaki najlepiej wybrać silnik, jaki jest wybór na rynku w takiej wersji? Czy są jakieś częste lub upierdliwe usterki w tym modelu? Proszę o opinie
Opublikowano

w manualu? powodzenia, zaweza wam to wybor tylko do 730 z 94-96 roku

moja bedzie na sprzedaz za jakies miesiac, dwa

bo kupuje nowego jeepa, bmw 7 juz mi sie znudzilo

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Nieprawda, V8 w manualu byly dostepne rowniez w 735(5 biegow) i 740 - 6 biegow :D
Opublikowano

ze byly to ja wiem, ale to sa zadkosci straszne

kto by chcial w 7 galka biegow wachlowac, zdecydowana mniejszosc :)

i przewaznie jak sie przeglada oferty to najczesciej wystepuja 730 w manualu

i to w welurze

Opublikowano
kumplowi najbardziej zależy na manualu i silniku najlepiej 3.5 l. Był kiedyś w Wojkowicach na warsztacie i jak zobaczył ile sztuk stoi na naprawę automatu to mu włosy dęba stanęły. Będzie miał na ten smochód ok 35 tys.zł. Na skórze mu nie zależy.
Opublikowano

ee, z tymi skrzyniami to chyba jacys pechowcy

u mnie na szczescie wszystko ok, nic nie stuka, nic nie szarpie a auto mam juz 2 lata prawie (na steptroniku)

mam tez jeepa automat 4 biegowy i tam tez skrzynia dziala idealnie

Opublikowano

Jeżeli chodzi o manuala to znajdziesz bez problemów. Jest tego spoto. Co do przyzwoitego stanu technicznego to już nie jest tak łatwo. Samochody mają spore przebiegi (trzeba liczyć 60-70tyś rocznie w pierwszych 5 latach i koło 30-40tyś w następnych). Większość sztuk przedliftingowych to niestety złomy. Młodsze już są drogie.

Jak masz czas to pewnie coś znajdziesz. Byle nie eksploatowany w PL.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

ja mialem okazje jezdzic moim samochodem w automacie i teraz w manualu - automat jest wygodny - to nie podlega dyskusji , ale manual daje calkowita kontrole nad samochodem - sam decyduje cos sie ma dziac , a nie jakis twardoglowy uklad scalony mysli za mnie ...

kazdy lubi co innego ... ja tez kochalem automat w moim samochodzi - do poki nie przejechalem nim z manualem :twisted2:

Opublikowano
Automat jest wygodny ale ten samochód czasem będzie jeździł ze sporą przyczepką więc w razie awarii taniej wyjdzie wymienić sprzegło niż naprawić automat
Opublikowano

Jeździłem bardzo długo automatami i mi zbrzydły. Teraz tylko manual. Niby z jakiego powodu limuzyna mie może być w manualu?

Automat jest dobry jak się kupuje samochód w salonie.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari