Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem z moim TDS'em w e34 wyjąłem pompe wtryskową i dałem do regenracji 3tyś zł.. pompe założyłem poskręcałem wszystko odpowietrzyłem, ale auto nie chce odpalić przyczyne znalazłem - nie grzeją świece zaznaczę ze przy okazji wymieniłem dwie swiece żarowe bo były spalone, podłączyłem osobno świece i udało mi sie auto odpalić.. ale.. powiedzcie co może być przyczyną wszystkie wtyczki napewno są dobrze podłączone, sprawdzałem wężyki podciśnieniowe i wszystko jest ok... ale, mam rozebrany alternator bo łożyska świszczały i nie załozyłem go tylko chciałem auto odpalić i zobaczy co i jak czy przyczyną może być alternator?? wątpie w to bardzo ale różnie to bywa..

może ktoś wie co to możę być z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam

Opublikowano
Witam mam pewien problem z moim TDS'em w e34 wyjąłem pompe wtryskową i dałem do regenracji 3tyś zł.. pompe założyłem poskręcałem wszystko odpowietrzyłem, ale auto nie chce odpalić przyczyne znalazłem - nie grzeją świece zaznaczę ze przy okazji wymieniłem dwie swiece żarowe bo były spalone, podłączyłem osobno świece i udało mi sie auto odpalić.. ale.. powiedzcie co może być przyczyną wszystkie wtyczki napewno są dobrze podłączone, sprawdzałem wężyki podciśnieniowe i wszystko jest ok... ale, mam rozebrany alternator bo łożyska świszczały i nie załozyłem go tylko chciałem auto odpalić i zobaczy co i jak czy przyczyną może być alternator?? wątpie w to bardzo ale różnie to bywa..

może ktoś wie co to możę być z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam

Program wymiany BX Bosch?

Skoro nie grzeja cos z "kompem" od swiec. To wymaga przemierzenia przez fachowca (komputer cos mowi)?

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

Nie wiem sam mam warsztat, ale jutro zaholuje do znajomego elektronika, żeby go podłączył, próbowałem z kodem migawkowym ale nic nie pokazuje..

dzięki za odpowiedź - pozdrawiam

Opublikowano
3 tyś. za regeneracje pompy :jawdrop: za tyle kupisz cały silnik-naprawde.pozdro
Opublikowano
Nie no 3 tys to kawał grosza i przeżyje ta pompa ten samochód,,,Pytałem ostatnio za 2 tys masz ekstra zregenerowaną pompkę z wymianą, w serwisie autoryzowanym przez bosha !! Białymstoku ! hmmm co kraj to obyczaj, widać w Polsce golą,,, hhehe, bez urazy, ale musisz kochać to auto,,, :mad2:
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano

Witam chłopaki, przyczyna znaleziona spalił sie bezpiecznik w sterowniku od świec żarowych - -, ze tylko to w mojej pompie jest nowa głowiczka i nastawnik przez to tyle kosztowało ale jak zaznaczyłem sam prowadze warsztat i chce jeszcze ze 3-4 miesiąsc nim pojeździc a nie mam zamiaru komuś sprzedawać "gówna" które rozleći się po 3 tyś km a potem klient z problemmami będzie mnie ścigał.. pompe zakładałem sam przy okazji wymieniłem łożyska i szczotki w alternatorze bo juz delikatnie świszczały

pozdrawiam