Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witem

mam pytanko moez ktos wie w kóra strone wych odzi uszczelniacz drazka zmiany biegów ten uszczelniacz siedzi w skrzyni i mi cieknie chce go wynienic i niiewiem czy tzeba wyciagac cała skrzynie czy nie i czy tzeba ia rozkrecac czy moze ten uszczelniecz wychodzi nazewnacz skrzyni a nie do srodka ktos juz to robił bo mam wlac nowy olej i niechce zeby mi wyciekał za pomoc zgóry dziekuje :modlitwa:

Opublikowano
uszczelniacz wychodzi na zewnątrz, trzeba tylko uważać przy wyciąganiu-można pokaleczyć wałek i czała robota na nic. Skrzyni nie trzeba wyciągać, wystarczy wykręcić wał i sprzęgło gumowe dla lepszego dojścia.
Opublikowano
Zdecydowanie uszczelniacz wychodzi na zewnątrz skrzyni i od zewnątrz go założysz.Zmieniałem w e-28 odkręcałem wał napędowy od skrzyni i łapę z poduszkami skrzyni żeby ułatwić sobie dostęp myślę że w e-30 jest trochę mniej miejsca ale dasz radę.Przy okazji zobacz w jakim stanie są tuleje wybieraka biegów luz na nich przyczynia się do szybszego zużycia uszczelniacza.