Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio natknąłem się na kilka opisów najnowszej 335i i doszedłem do wniosku, że to najlepsze auto w swojej klasie. Dlaczego :?: Bo najlepiej łączy cechy komfortu i sportu. Chyba żaden samochód nie ma takich osiągów i nie jest przy tym tak praktyczny. Szukałem długo i nie znalazłem. Próbowałem już nawet pewnych kompromisów. Może mniej komfortowy, może dwu osobowy, a może ciut droższy. No ewentualnie trochę mniej dynamiczny. Nie ma :!: Jak tak "obiektywnie" :lol: popatrzeć, to 335i jest najlepszym wyborem za te 200-250tys.zł. Jeżeli ktoś jest innego zdania, to chętnie zapoznam się z jego propozycjami, innymi konkurencyjnymi autami. Ja głównie porównywałem Alfa Romeo Brera, Audi TT, Nissan 350Z.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wolałbym 335d.

Ale te ceny

wyborem za te 200-250tys.zł

Nawet 335i plus parę ekstrasów i robi się bardziej 250 tys zł :roll: a nawet 280 tys

Nieco zaporowa cena. :duh:

Dla porównane klienci płacą za 335i E92 około 50 tys dolarów

Gdyby u nas była tak cena to jeździłbym 335i a nie 320d

W Niemczech około 45 -50tys euro. To i tak sporo taniej.

Co ciekawe kleinci w Niemczech są w stanie wynegocjować upust 5 -8 procent od ceny cennikowej.

A u nas Dealer BMW jest skłonny dać upust 2 -3 % :?

Opublikowano
Wolałbym 335d.

Ale te ceny

wyborem za te 200-250tys.zł

Różnica w cenie to ok. 14tys.zł, a różnica mocy ok. 20KM. Niedawno nie było nawet tego diesla w ofercie. Hmm, sam już nie wiem co lepsze (335i, czy 335d).

Opublikowano

335i jest genialne!

od 1300rpm mamy maxymalny moment 400Nm az do.... 4 czy 5tys, nie pamietam dokladnie. ale charakterystyka momentu w lini poziomej to mowi samo za siebie. 335d niestety tak dobrze juz sie nie prezentuje

"there's more to living than only surviving"
Opublikowano

nie rozumiem polityki cenowaej firmy bmw - dlaczego w niemczech - karu bogatszym od naszego trzeciego swiata jakies 115 razy... u nich cena jest sporo nizsza - a przeciez oni zarabiaja srednio 4 razy wiecej niz polacy ...

a o USA to juz nie chce mowic - oni sa chyba ze 236,5 raza bogatsi a ceny maja jak ... :duh: :mad2: :mad2: :duh:

gdzie my żyjemy :hand:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie rozumiem polityki cenowaej firmy bmw - dlaczego w niemczech - karu bogatszym od naszego trzeciego swiata jakies 115 razy... u nich cena jest sporo nizsza - a przeciez oni zarabiaja srednio 4 razy wiecej niz polacy ...

a o USA to juz nie chce mowic - oni sa chyba ze 236,5 raza bogatsi a ceny maja jak ... :duh: :mad2: :mad2: :duh:

gdzie my żyjemy :hand:

A wziąłeś pod uwagę lokalne podatki?????

U nas akcyza 13,6 proc. a potem jeszcze 22 proc. VAT.

Jeśli weźmiesz cenę netto auta z Niemiec (czyli minus ok. 19 proc. VAT obecnie od ceny katalogowej) a potem dodasz akcyzę i VAT to wyjdzie CI że auto w Niemczech z naszymi podatkami jest droższe. Plus należy jeszcze sprawdzić poziom wyposażenia...

W Polsce do każdej E90/91 jest dodawany tzw. Pakiet Polski który jeśli dobrze pamiętam zawiera kilka opcji których nie dostaniesz za tę samą cenę w DE.

Jak kupowałem swoje E46 330Cd w 2004r to dokładnie policzyłem i nigdy auto z Niemiec (nowe) nie wychodziło mi taniej niż to samo auto z tym samym wyposażeniem kupione u polskiego dealera.

A USA to w ogóle innym poziom abstrakcji...... :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

czyli jutro jade z siekierą na belweder - pozabijam te pijawki , skopie kilka kaczych zadków :twisted2:

pakiet polski = zaiweszenie z czorgu tygrys , system alarmowy z autodestrukcja w razie kradzierzy , specjalny rakier rozpraszajacy fale radarowe , tytanowe fotele - bo przeciez siedzenia musza byc jak nowe po przebiegu pol miliona km , zeby mozna bylo przekrecic licznik na 200tys :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Brera, TTka oraz 350Z to auta raczej dwuosobowe. 335i to coupe gdzie spokojnie i wygodnie pojadą nim 4 osoby (no chyba że wytrzęsie je zawieszenie i twarde opony typu RunFlat :mrgreen: ). Do porównania nadaje się w sumie tylko Mercedes CLK i od biedy Peugeot 407 Coupe, choć w tym ostatnim miejsca z tyłu jest o wiele mniej.

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czyli jutro jade z siekierą na belweder - pozabijam te pijawki , skopie kilka kaczych zadków :twisted2:

Mała sugestia ode mnie:

W Belwederze ich nie znajdziesz. Kieruj się na Pałac Namiestnikowski :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Dolaczam sie :evil:

Opublikowano

Polityka cenowa BMW nie ma tu nic do rzeczy. W Niemczech jeszcze niedawno VAT byl w wysokosci 16% u nas 22%. Dodaj jeszcze do tego akcyze 13,6 na auta pow. 2.0l i wiesz skad te ceny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tez juz do tego doszlem....

a wyprodukowanie takiej 335ikosztuje pewnie z 50 tys a reszta to koszty transportu , oplaty i zarobek firmy :duh:

Nic tylko samochody zacząć produkować :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł