Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

2 dni temu w awaryjnej sytuacji, po poślizgu przy ok 30km/h, uderzyłem prawą częścią auta w krawężnik. Tylna prawa felga pękła, spadła opona. Wczoraj zmieniłem tylne felgi - obie nowe, wyważone, ale dziś w czasie jazdy do pracy zauważyłem dziwne zachowanie samochodu. Mam wrażenie, że auto jedzie bokiem, tak jakby tył lekko w lewo. Czy możliwe, że stało się cos więcej, niż strata felgi? Dodam, że tył mam lekko szerszy - mniejsze ET od przodu - na tych nowych felgach (takie mieli). Dziś uderzam do mechanika, ciekawe czy coś znajdzie. Oby nie podłużnice...Mieliście podobne przypadki? Czego się spodziewać? Dzieki!

Opublikowano
Kowal wyprzedziłeś mnie , je też stawiam na wahacz

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Kolega Misiu ma racje bo szkoda śmiecić ale dodam jeszcze ze wahacze są tak wyliczone ze krzywią się pierwsze zeby niedopuścić do deformacji nadwozia a jeśli uderzyłeś bokiem kupetą to pierwszy krzywi się dolny wahacz poprzeczny (ten składający się dwóch profili blach złączonych razem).
Opublikowano
a jeśli uderzyłeś bokiem kupetą to pierwszy krzywi się dolny wahacz poprzeczny (ten składający się dwóch profili blach złączonych razem).

nowy febi 170zł, używki są 3 razy tańsze, przerabiałem ten temat jak w trakcie driftu wpadłem w dziure , poszedł najpierw tylny wahacz i przegób , po złożeniu okazało sie że łożysko też dostało i zaczęlo wyć, tez do wymiany

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif