Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Poczytałem sobie trochę postów odnośnie stacyjki a mam e36 i chyba tu standard z kręcącymi lub naprzemiennie blokującymi się stacyjkami ale nie doszukałem się inf. czy aby wymienic sam wkład stacyjki konieczny jest demontaż tego pierścienia od immo. Bo tak się podobnie u mnie stało-mechanik doprawił że pozostała w pozycji zapłon i ani zapalić ani zgasić - buuu.

Kolejna sprawa mam zerwaną poduche pod silnikiem od strony pasażera a dokładnie gwint który wystaje.Czy jest jakaś zasada by wymieniać cały komplet czy wystarczy tylko pod silnikiem, bo zdaje sobię sprawę że jak z lewej to dobrze i z prawej odrazu wymienić

I jeszcze jedno świeci kontrolka zużycia klocków,takowe wymieniłem(prawdopodobnie wciśnięto mi klocki bez możliwości dołożenia czujnika) czy mógłby ktoś zamieścić fotkę jak taki czujnik wygląda i gdzie jest dokładnie zamontowany

Z góry dzieki za wszystkie informacje

:jawdrop: ale żem się rozpisał :jawdrop:

Gregor
Opublikowano
Co do stacyjki to kup uzywke i załóż cała a nie grzebanie bo to zawsze działa na chwile,jak kupisz uzywke to sa zaklady od kluczykow co dorobia ci te stacyjke do twoich kluczykow(inaczej albo 2 kluczyki albo zmiana zamkow),co do czujnikow to kolega podeslal ci linka ktory chyba ci wszystko wyjasnił.Z poduszka to masz troche roboty przed soba ale jak grzebiesz w autach to sobie poradzisz,bron boze nie kupuj uzywanej poduszki bo moze tanie ale zerwie sie bardzo szybko,nowa kosztuje 50zeta(oryginał) a masz gwarancje ze polata troche,nie musisz wymieniac obu to nie klocki hamulcowe,ale sprawdz czy druga tez nie jest zerwana bo czesto na pierwszy rzut oka wyglada ok a jest naderwana.pozdro
Opublikowano

dzieki chłopaki, z klockami to sprawdze czy przypadkiem nie mają jakiegoś miejsca na ten "czujnik ", za stacyjkę nową w BMW M-cars w Krakowie powiedzieli mi 250 zł ale chyba zlecę komuś wymianę bo nijak się dobrać do tego bębenka,wkładki czy jak tam zwał dziś nie mogłem.

Poduchy zmienię kompletem jednak, ale gdzie widziałeś za 50zł oryginał u mnie po 80zł Febi za szt.

Gregor
Opublikowano
ale jeszcze jedno jestem przerażony :jawdrop: jak łatwo poszło mi odpalenie samochodu na krótko,dziś robiłem proby z racji uwalonej stacyjki :mad2:
Gregor