Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nawiazując do poprzedniego mijego pytania w sprawie nie gaśnięcia diod od przebiegu oleju.To przejechałem właśnie 4000 km od wymiany oleju (i nieszczęsnego kasowania linijki diodowej) i nadal swiecą się wszystkie.Co z tym zrobić?
Opublikowano

Witam.

Kombinuj dalej :D u mnie trzeba troche dluzej robic "zwarcie"gdyz standardowe czasy nie dzialaja. Moze sprobuj inna metoda? Gdzies na forum wyczytałem,ze ktos musi kasowac przy otwartych drzwiach kierowcy :D :mrgreen: :duh:

Opublikowano
Czesto jest tak ze kasujac dioda uszkadza sie ten wskaznik ... Szkoda wydac 10zl za skasowanie inspekcji przyrzadem do tego przeznaczonym ?
Opublikowano
Czesto jest tak ze kasujac dioda uszkadza sie ten wskaznik ... Szkoda wydac 10zl za skasowanie inspekcji przyrzadem do tego przeznaczonym ?

Pewnie ,że szkoda skoro można to zrobić samemu za darmo i do tego miec satysfakcje ze sie zrobilo,do autora postu:poczekaj z panika, nie gasna bo jeszcze nie musza,bedziesz miał powody do paniki jesli po 10000km nadal sie beda palily,u mnie nieraz nie gasły do8000km a potem juz leciała kosteczka co 1000km,takze spokojnie.Opis kasowania inspekcji podany na tym forum jest idealny,prosty i po zachowaniu wszystkich warunkow bezpieczny dla auta.pozdro

Opublikowano

"mecik"- Dzięki serdeczne za praktyczną porade.Co do kasowania diod to kupiłem urządzenie nowe przeznaczone do kasowania "Ispekcji i Serwice",aby uniknąć pomyłki.Nie wiedziałem,że jest taka możliwość ,że dopiero po tak dużym przebiegu zaczynaja gasnąć (co znaczy brak praktyki z mojej strony).W takim razie jeżdze dalej.

Dzięki.