Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam pytanie jak w temacje. Ostatnio jedna osoba zwróciłą mi uwage na fakt że nie zapala mi się zielona kontrolka od świec żarowych. Żółta owsze zapala się normalnie, ale po jej zgaśnięciu powinnna chyba się zapalić zielona? Napiszcie mi czy mam racje, a jeśli tak to co może być przyczyną tej niezapalającej się kontrolki? Dodam jeszcze że żółta pali się ciągle i nie miga.
Opublikowano

Witam

z tego co się orientuje to jest jedna kontrolka od świec żarowych ma kolor żółty, jest to taka spirala :) przynajmniej u mnie :), i zapala się wtedy kiedy świece żarowe podgrzewają, na przykład u mnie na ciepłym silniku się już nie zapala, i raczej jest wszystko ok, hmm a o zielonej kontrolce od świec nic mi nie wiadomo, a jeżeli ta żółta nie gaśnie nawet po zapaleniu, to coś jest nie tak, proponuje sprawdzić świece i przekaźnik

pozdro Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
Heh to ciekawe, bo teraz popatrzyłem w książce z typu"Sam naprawiam E36" i tam też jest mowa o jakiejś zielonej kontrolce. Ale z tego co jeszcze pogrzebałem to te zielone kontrolki były chyba tylko w silnikach 2,4Td.
Opublikowano (edytowane)
Heh to ciekawe, bo teraz popatrzyłem w książce z typu"Sam naprawiam E36" i tam też jest mowa o jakiejś zielonej kontrolce. Ale z tego co jeszcze pogrzebałem to te zielone kontrolki były chyba tylko w silnikach 2,4Td.

Dokładnie i tylko w 2.4 D lub TD.W 2.5TD,TDS po nagrzaniu świec gaśnie pomarańczowa i można odpalać.

Edytowane przez marcin_w