Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wy tu tak piszecie o tych rozmiarach itp itd a ja mam takie jedno pytanie. Mam felgi 8.5Jx17 i opony na nich 225/45/17. Felgi maja ET35. Narazie jesem w anglii i nie moge tego przymierzyc ale kumpel przymierzyl jedna do swojej i powiedzial ze jest ok nie trze. Ale dzis sie dowiedzialem ze mierzyl do przodu a nie do tylu. Teraz go juz nie ma w pl i dlatego pytam czy taka konfiguracja nie bedzie tarla z tylu? Mam zawias z tylu obnizony tak ze tylnia opona minimalnie sie chowa pod blotnik. Pewnie tam bedzie z 30mm albo 40 glebyz z tylu.
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a jak zalorze taką opone 205/55R16 do e36 to będzie obcierało??

A możliwa jest konfiguracja 205/50R17 czy to będzie obcierało. No i jak z komfortem?? (obeznie mam 185/65R15 w 318tds)

Zero obniżania

Opublikowano

To wkońcu na feldze 8 cali opona 235/45/17 czy 215/50/17 będzie bardziej komfortowa ?

I na feldze 7.5 opony 235/45/17 , 215/50/17 czy 205/50/17 ( komfort )

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Posiadam BMW E39 W M-Pakiecie i felgi 17 cali i nie wiem jaki profil opony dobrać (najlepiej jak największy)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mialem zalozone felgi 8Jx17" ET30 na BMW E36 Coupe opony przod i tyl 225/45/17, zawieszenie 60/30 tyl obcieral tylko na wiekszych uskokach jak jechalo sie w ponad 2 osoby, przod nie trze wogole.

Pytanie - zmieniam felgi na 8Jx17" ET35 i chcialbym zalozyc opony tyl - 235/40/17 przod 225/45/17 na tym samym zawieszeniu - czy to bedzie mi w tyle obcieralo?

Opublikowano
Posiadam BMW E39 W M-Pakiecie i felgi 17 cali i nie wiem jaki profil opony dobrać (najlepiej jak największy)

Jestem posiadaczem E39 w Mpakiecie i na swoich 17" mam Goodyear Eagle F1 GSD3 2 wymiarze 245/45 i muszę powiedziec, że auto jeździ jak po szynach. Każdy z zakrętów przejeżdżam sporo szybciej niż na poprzednich oponkach. Profil moim zdaniem idealny. Świetnie się trzyma i nie haczy ani nie obciera o nadkola.

Pozdrawiam

///Mpower
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam e39 530d

Latem jeździę na 245/45R17

Zimą na 205/65R15

Felgi stalowe na zimę kupiłem tam gdzie wymieniam opony. Nie są oryginalne ale mają ten sam wygląd co oryginalne. Mam je drugi rok. Są twarde i proste :)

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!