Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zdejmujecie wtyczkę z żarnika przez obrót w lewo i zsuwacie.

Zdejmujecie całkowicie gumę osłaniającą żarnik.

Przekręcanie w lewo dużą nakrętkę trzymającą żarnik i go wyjmujecie.

Nie wiem w czym problem. :P

Powiedz mi marcin004 czy ta nakrętka odkręca się u ciebie lekko czy mocno ? Powiedz mi też czy u ciebie podczas wymiany cały wkład lampy się rusza ?

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano

Ona się odkręca lekko, musisz tylko pokonać pierwszy opór, coś na zasadzie zatrzasku i póżniej idzie lekko, w sumie obraca się o jakieś 45 st., wtedy należy ją zdjąć.

Jeśli cały wkład Ci się rusza to znaczy że masz połamane dzwigienki od regulacji wkładu reflektora.

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano
Ona się odkręca lekko, musisz tylko pokonać pierwszy opór, coś na zasadzie zatrzasku i póżniej idzie lekko, w sumie obraca się o jakieś 45 st., wtedy należy ją zdjąć.

Jeśli cały wkład Ci się rusza to znaczy że masz połamane dzwigienki od regulacji wkładu reflektora.

Te dzwigienki mają na coś wpływ ? Czy jak jade to lampa drga ?

Do czego służą ?

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano
Dźwigienki służą do regulacji reflektora na prawo i lewo i wstępnej regulacji wysokości. Jak jedziesz lampa może drgać.

Opublikowano
Dźwigienki służą do regulacji reflektora na prawo i lewo i wstępnej regulacji wysokoci. Jak jedziesz lampa może drgać.

Wczoraj sprawdzaliśmy w innej E39 z 2002 i też wkład lata tak jak u mnie.

tj. w lewo i w prawo, ale nie widać żeby lampy drgały :o

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano

Lampy będą bardziej drgały jeśli są połąmane regulacje góra dół. Przy połamanych regulacjach lewo prawo drgania mogą być mniejsze, ale będą.

Jeśli lampy mają luz w lewo i prawo to regulacje są napewno połamane. Sprawdź to.

Genaralnie chodzi o to, że nie masz możliwości ustawienia lampy na boki.

Opublikowano

Tak swoją drogą to ktoś powinien beknąć za dobór tworzywa do tych "dżwigienek" regulacyjnych.

To chyba choroba wszystkich E39 obojętne czy z reflektorami starymi czy po liftingu.

Nie wiem czy sprzedawane w ASO są również z tego samego tworzywa?

Dzisiaj próbowałem naprawić u siebie ale po dwóch godzinach najwymyślniejszych prób klejenia poddałem się....

Czy ktoś z forumowiczów ma na to jakiś patent....?

Coat of arms of NEPAL