Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Słuchajcie chciałem wyjąć żarnik z lampy. Mam E39 z 2001r.

Odpiąłem kabel napieciowy, zdjąłem gumowy kondonik ochraniający żarnik i klosz. Potem chciałem wyjąć ten żarnik i za chiny nie mogłem.

Jak to zrobić ? Czy ten plastik trzymający żarnik się odkręca ?

ps. czy wkłady powinny się ruszać podczas majstrowania ?

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano

Nie widze tam żadnych śrubek.Tym bardziej torxowych :(

Po zdjęciu gumowej osłonki widze końcówkę żarnika osadzoną w plastikowej "zakrętce" . Są w niej trzy prostokątne otwory, ale nie ma tam żadnych śrubek :(

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano

No dorbze. Może będziesz wiedział o co tam chodzi. Ja sie przyglądałem i kombinowałem ze 40min i nic. Nie chciałem nic uszkodzić dlatego sobie odpuściłem.

ps.kupiłem żarniki 8000k, ciekawe jaki będzie efekt :P

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano
Ja podobnie kombinowałem aby zmienić i aż wstyd ;) jechać do warsztatu na samą zmianę żarnika już kombinowałem że przy jakiejś naprawie mi to zrobią.
Opublikowano

Witam!

Z przykrością muszę stwierdzić ,że się poddaję.Wyciągnąłem dzisiaj lampę i próbowałem jak tą żarówkę wyciągnąć.Nic tylko ułamałem jakiś plastik bo jakieś dwa malutkie kawałeczki wyleciały i dwa cypelki na żarniku.Nie pomogę w tym temacie niestety.

Kurde ale wymyślili zeby żarówki nie wymienić to szczyt.

Jesli mogę ci coś podpowiedzieć to spróbuj wyciągnąc całkowicie tą osłonę gumową może pod nią jest rozwiązanie jak wyciągnąć żarnik.

Ja osobiście nie starałem się jej wyciągać!

Opublikowano

Panowie no to wystąpię jako beta tester - wysłałem dziś do ASO BMW email z zapytaniem o parę spraw i również o cenę wymiany tego g.....na - jak będzie OK to podjadę i zobaczę jak i czym to robią a wtedy opiszę to na forum.

Ale swoją drogą to dziwne że tylu ludzi na forum i nikt nie wie jak to zrobić - czyżby te żarówy się nie przepalają ?

"Mamy 10580 zarejestrowanych użytkowników"

Opublikowano

No to super :cool2:

Mam nowe żarniki i już nie mogę doczekać się z ich wymianą.

ps. ja przeszukałem forum ze trzy razy i nic na ten temat nie znalazłem :?

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano

Witam ja tez miałem problem z wymiana zarników, w lampach po lifcie.

Faktycznie żarniki są zamocowane plastikowymi duzymi jakby nakretkami.

Jeden zarnik udalo mi sie wyciagnac ale tylko dlatego ze miałem uszkodzona ta plastikowa nakretke (jest peknieta).

i napewno sie je przekreca, ale w drugiej lampie nakretka byla ok i nie mogłem jej ruszyc a na sile to moglo by sie stac tak jak z ta pierwsza.

Aha i ta gumowa osłone trzeba sciagnac pod nia jest ta nakretka.

Moze ktos to juz przerabial i podpowie jak to zrobic ???

BMW E39 523iA LPG
Opublikowano
Witam!

Zadzwoniłem do kumpla do Auto chip i potwierdzam to co poprzednik napisał trzeba sciągnąć osłonę gumową i odkręcić taką tulejkę co trzyma żarnik.Pozdrawiam!

Odkręcić ?? Jak ja to mocniej ruszam to mam takie uczucie, że to się zaraz posypie :)

Próbowałeś odkręcić u siebie po raz drugi ?

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano

Witam!

Nie próbowałem .Kolega p.Wiesław powiedział,że trzeba ściągnąc całkowicie tą osłonę gumową i wtedy jest dojscie podobno eskstra do tej tuleji.Moim zdaniem w starych lampach było o wiele prosciej.Według niego w nowszych lampach .Pozdrawiam!

ps.dam Ci nr tel zadzwon i się zapytaj

0713559961 proś o szefa.Wiesław

Opublikowano

Zdejmujecie wtyczkę z żarnika przez obrót w lewo i zsuwacie.

Zdejmujecie całkowicie gumę osłaniającą żarnik.

Przekręcanie w lewo dużą nakrętkę trzymającą żarnik i go wyjmujecie.

Nie wiem w czym problem. :P

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg