Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, po długich poszukiwaniach pojechałem i sprowadziłem furke 1998 r, e-36 Touring 318 tds, zawieszenie m3 :] z pierwszej reki.

Niedlugo wkleje fotki, ale do rzeczy. Dzisiaj bylem na rozkodowaniu radyjka i mi kolo powiedział ze nie da rady wlozyc do bumki innego radia niz to co jest bo ma jakis wzmacniacz w bagazniku, prawda to?

Porazka troche, wreszcie co prawda cos gra w bumce, no ale szału nie ma... Musze cos pokombinowac z skrzynką i lepsze trzynastki na boczkach i w podsufitce. Macie jakies rady? Na pewno ktos juz sie bawił audio w bejcy. I czy są moze radyjka z ekranem? na allegro maja albo radyjka bez tv, albo samo tv be radyjka..... chodzi o taki ekran wysuwany. Jak znacie dobrego elektronika z bydg. to dajcie znac.

Trzymajcie sie

BMW ==> Jedyna Słuszna Marka

BMW => jedyna słuszna marka
Opublikowano

to nieprawda, ze do E36 mozesz zamontowac tylko radio fabryczne

pasuje duuuuuuuuuuuuuuuuuuzo innych

najrosadniej bedzie kupic tylko przejsciowke z oryginalnej instalacji BMW na inne modele radia i po temacie - koszt ok 15 zł

a wzmacniacz antenowy jest w lewym tylnym slupku ;)

Opublikowano

poszukaj na allegro "kostki BMW z przejsciem na ISO" - sa po 12 zł

jest mnostwo ofert, wiec powinienes znalezc jakas aukcje sklepiku z Bydgoszczy ;)

oczywiscie sa zwolennicy ciecia kabli i lutowania, ale moim zdaniem nie ma to sensu chociazby ze wzgledu na szacunek dla kogos, kto kupi od Ciebie auto i np. bedzie chcial z powrotem radio "oryginalne"

nie pomoge niestety jezeli chodzi o rozmiar radia

slabo sie na tym znam

Opublikowano
rozmiar radyjka to 1 DIN lub 1 ISO nie pamiętam dokładnie, czyli jest to standardowy rozmiar. co do głośników z tyłu w podsufitce to ja bym w nie nie inwestował, a nawet bym je wywalił (ja tak zrobiłem). jak nie kupisz jakiś konkretniejszych głośników to wszystkie inne nie zagrają dużo lepiej niż nokie, które są na wyposażeniu i grają całkiem przyzwoicie ( czyli nic z buszmenów, sony i alferdów tak dla przykładu).
Opublikowano

Ja bym to szerokim łukiem omijał, jak coś jest do wszystkiego, to jest do d...

I co z serwisem? Bo gwarancją, to napewno można się podetrzeć.

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano

Witam

Fabryczne radyjko rzeczywiście nie jest najlepsze, ja też zmieniłem ale nie szukałem jakiś wodotrysków, bardziej zależało mi na dobrym dźwięku i zachowanie tradycyjnego podświetlenia oraz klimatu deski rozdzielczej :)

wybrałem Clarion BD269

http://www.allegro.pl/item157973484_clarion_bd_269rmp_db_268_gwarancja_wysylka_0zl.html

Wiem iż nie jest to cud techniki ale gra o wile lepiej niż oryginał, a jak chcesz wymieniać głośniki to nie obejdzie sie bez mat wygłuszających bo dopiero wtedy ma to sens :)

kostke dostaniesz bez problemu w media chyba 17 zł mnie kosztowała

tylko czy nie warto kupić za ta kase Pioneer, Kenwood, itd.....

pozdrawiam Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
hmm maty wygłuszające, no to chyba to jest robota na dłuuuugi weekend... W tysiączku mozna sie zamknąć z w miare dobrym audio pasującym pod kolorystyke deski? oczywiście ze skrzynią, nie za duza nie za mała. Jak myslicie?
BMW => jedyna słuszna marka