Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wsiadam do autka wciskam sprzęgło ipedal uciekł w podłogę i nie zamierza wrócić. na lączeniu silnika ze skrzynia widać wyciek płynu(chyba). ze zbiorniczka też ubywa średnio ok 0,25 l. Czy przyczyna tego może być wysprzęglik? Jeśli tak to podpowiedzcie panowie czy wymiana tej zabawki to coś skomplikowanego? mam na myśli czy trzeba wyjmowac skrzynie czy wychodzi bez problemu? wspomnę jeszcze że chodzi o 325 24v m50.

pozdro

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
To wysprzęglnik. Wymieniasz go bez wyjmowania skrzyni trzeba tylko miec kanał, odkręcasz dwie nakrętki i przewód od pompy i zakładasz nowy. Zamienniki są w cenie grubo ponizej 100.
Opublikowano

Tak też myślałem że to właśnie wysprzęglik tylko obawiałem się że tam jest za mało miejsca aby go wyciągnąć. Wielkie dzięki Kowal.

pozdrawiam

Opublikowano

Tak jak napisal Kowal.

Wysprzeglik jest po lewej stronie skrzyni biegow (dochodzi do niego wezyk z plynem).

Wymiana nie jest skomplikowana, tylko moze byc problem z odkreceniem gornej nakretki (jak nie masz dobrych kluczy)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie podpowiedzcie czy wysprzęglik z 318 pasuje do 325?

dzieki

pozdrawiam

Opublikowano

tak jak kowal pisał wysprzęglnik pasuje ale urzywanego nie zakładaj bo się nie opłaca nowy kosztuje ok 100 bo wymieniałem u siebie.

powodzenia

:wink:

Opublikowano
- możesz nabyć samą reperaturkę wysprzęglika/ siłownika - koszt ok 10-15 zł / zachodnie / gumka tłoczka . oring(i) i harmonijka - sam tłoczek i cylinderek raczej się nie psują - zestaw naprawczy w Gliwicach na pewno dostaniesz - w najgorszym wypadku na ul. Śliwki / BMW/
* - w zależności od typu i wyposażenia