Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chciałem sie zapytać czy bendzie inaczej chodził silnik na gazie jak odepne silniczek krokowy bo u mnie nie ma zmian ????????
Opublikowano
czy chodzi czi o silnik korkowy gazowy czy powietrzny. Jak odepniesz silnik krokowy gazowy to nie bedziesz miał korekcji mieszanki i samochod moze wiecej palić (jeżeli został w pozycji całkiem otwartej) ale też mocniej wahać na jałowym bo mieszanka bedzie zabogata (silnik krokowy gazowy zdjęty lub całkiem otwarty). Po odpięciu silnika krokowego powietrznego ( za gazem tam mieszanka leci) (czyli ten oryginalny który był przed założeniem gazu) możesz mieć porblemy z zawysokimi obrotami biegu jałowego i będzie cieżko zaplał, w każdym razie bez dodania gazu przy zapalaniu będzie ciężko, no i na zimno może gasnąć, przy załaczeniu klimy też może gasnąc itp itd.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Zgadza się, no chyba, że kolega ma sterownik "stag 2l" lub pochodny to po odpięciu krokówki 1 na 5 wykaże różnicę w pracy silnika. Tak korygują mieszankę :D
peace & love
Opublikowano
dzięki ale u mnie jest coś takiego jak odpale go na gazie i dam na D to obroty spadają pon. 5000 musze troche poczekać aż sobie dzwignie albo jak załącze kick down to go niekiedy zadusi musze popuśćić gazu i jeszcze raz przygazować myślałem ze to krokowiec od gazu.
Opublikowano
eg mnie to normalne z taka instalacja gazową czyli II generacja, ogólnie taka konfiguracja czyli gaz z mikserem + automat moze powoddwac nieprawidłową prace automatu, szrpniecia przy zmienie biegow irp, pomijajac spadek mocy o ktorym skrzynia nic nie wie, zaniskie obrotu i dławienia przy mocnym wcisnieciu to norma z ta instalką

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW