Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, kupiłem bumke 525 TDS z 1993 r. najpierw miała falująće obroty na naszym polskim paliwie, a potem zaczeła nawet gasnąc, mechanik powiedział że bumki z 1993 roku maja moduły na pompie, i że to własnie poszło. Kupiłem już 4 pompy do tdsa, ale żadna nie chce "gadać" i jest coraz gorzej. Znacie może kogoś kto sie zajmuje pompami w Bydgoszczy albo ma taki moduł z tego roku??Plizzz pomóżcie bo szału idzie dostać, bumka stoi już prawie miesiąc u mechanika a kosztowała mnie już ponad 4 tysiaki, i dalej nie jeździ. Jest tu jakiś specjalista od tdsów ? :)

pozdro ALL

BMW => jedyna słuszna marka
Opublikowano
Siemanko, kupiłem bumke 525 TDS z 1993 r. najpierw miała falująće obroty na naszym polskim paliwie, a potem zaczeła nawet gasnąc, mechanik powiedział że bumki z 1993 roku maja moduły na pompie, i że to własnie poszło. Kupiłem już 4 pompy do tdsa, ale żadna nie chce "gadać" i jest coraz gorzej. Znacie może kogoś kto sie zajmuje pompami w Bydgoszczy albo ma taki moduł z tego roku??Plizzz pomóżcie bo szału idzie dostać, bumka stoi już prawie miesiąc u mechanika a kosztowała mnie już ponad 4 tysiaki, i dalej nie jeździ. Jest tu jakiś specjalista od tdsów ? :)

pozdro ALL

A wystarczylo poczytac posty.. dowiedzial bys sie ze jest nastawnik potencjometyryczny w TDS 93, przerabian identyczny problem.

Pojechalbys do pierwszego lepszego boscha i za lekko ponad 3tysiace zalozyliby Ci nowa pompke (z programu BX) i problemow przez dlugi czas bys nie mial. tak kombinowles z uzywkami i jak widac wtopiles kupe kasy!

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl